[vc_row][vc_column][vc_column_text]Deze week slaan we het weekmenu een keer over. Het is een korte weekje volgende week en ik vond het leuker om jullie meer inspiratie te geven voor het eten tijdens de kerst, van ontbijt t/m dessert. Daarom vinden jullie in deze blog 50 kerstrecepten voor ieder moment van de dag tijdens de kerstdagen. Van kerstontbijt, brunch, borrel en het kerstdiner. De kids ben ik natuurlijk ook niet vergeten! Met deze inspiratie kun je lekker mix & matchen en ik beloof dat ik het allemaal niet te ingewikkeld heb gemaakt. Geniet van de kerstdagen lieve foodies. Vooral van elkaar en natuurlijk ook van het eten.
Nog meer kerstinspiratie?
Bestel ons unieke online kerstmagazine voor 2017 in de shop. In dit e-book vind je 143 pagina’s kerstinspiratie met:
- 50 zalige en makkelijk te bereiden kerstgerechten die je naar eigen inzicht met elkaar kunt combineren. Met zelfs een heel vegetarisch hoofdstuk.
- Onze kerstplanning en kooktips om iedere vorm van kerststress te vermijden.
- Decoratietips voor de perfecte kersttafel.
- Hoe je het nog gezelliger maakt met kinderen aan tafel. Inclusief een speciaal kinderkerstmenu.
- Mix & match kerstmenu’s met wijnadviezen.
- De lekkerste kerstcocktails en -mocktails.
- Onze selectie van foodcadeaus en kookboeken voor onder de kerstboom.
- En we geven zelf ook nog prachtige cadeaus weg, onder andere de Artisan mixer van KitchenAid!
5x inspiratie voor het kerstonbijt
Strata: hartige broodpudding met brie en bacon
Kaneelbroodjes met vanillefrosting
5x inspiratie voor de kerstbrunch
Brunchbrood met lente-ui en prosciutto
Kokos-limoenbrood met mascarpone
5x inspiratie voor de kerstborrel
Vijgen met pistache, geitenkaas en balsamico
Slabakjes met garnalencocktail
5x inspiratie voor de kinderen
Tagliatelle met geroosterde groenten
Gegrilde kip met tomaat-basilicum salsa
Kip, patat & appelmoes ‘christmas style’
5x inspiratie voor het voorgerecht
Zalmtompouce met romige forelmousse
Risotto alla Milanese met paddenstoelen en bacon
Toast met gerookte eendenborst en chutney van rode ui
Tafel vol Italiaanse antipasti
5x inspiratie voor de soep
Pompoen aardappelsoep met truffel
Romige courgettesoep met zalmsnippers
Rode kool soep met gekarameliseerde appeltjes
Broccoli pastinaaksoep met gerookte kip
5x inspiratie voor het hoofdgerecht
Coquilles met een Portugees tintje
Gevulde kip met balsamico glazuur
Krokante kabeljauw met doperwten-knolselderijpuree
Gevulde kalkoen met bijgerechten
5x inspiratie voor het bijgerecht
Aardappel uit de oven met knoflook en room
Geglaceerde wortelen met honing en tijm
Geroosterde spruitjes met ui en bacon
5x inspiratie voor het dessert
IJstaart met pistache, framboos en cranberries
Kersen cheesecake in een glaasje
Citroen tartelettes met een vleugje pistache
Sinaasappel-chocolade bavarois
5x inspiratie om te bakken
Pompoentaart met nootmuskaat en kaneel
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”schoolbord”][vc_column][vc_column_text]
Gaan jullie iets maken van onze recepten tijdens de kerstdagen? Laat het ons dan zien op social media met de hashtag #francescakookt of #kerstchef. Dat vinden we onwijs leuk. Fijne kerstdagen!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]