Tijdens ons verblijf op de camping Il Collaccio van Eurocamp in Umbrië gingen we veel uit eten. Dat krijg je als er een fantastisch restaurant zit op dezelfde camping. Maar koken deden we net zo graag. Dat werd ons ook wel gemakkelijk gemaakt in onze Safaritent XL. Door de aanwezigheid van een gaskookstel, koelkast, barbecue en een complete keukeninventaris. Uitgebreid koken deden we echter niet. Want bij 35 graden heb je daar gewoon geen zin in. En…het was vakantie! Zelfs ik, zei de kookgek, ben er dan wel even klaar mee. Deze vegetarische pasta met kruiden was een ideaal maaltje om te maken op de camping. Met alle verse producten die we op de markt konden kopen zat het met de smaak al wel goed. Het enige wat ik ermee nog hoefde te doen, was alles bij elkaar gooien in 1 pan.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 400gr pasta naar keuze
– zout
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 2 wortel
– 1 courgette
– 2 tomaten
– flinke handvol verse kruiden (ik gebruikte basilicum, salie en rozemarijn)
– olijfolie
– 1 pot passata (400gr) of 2 blikken gepelde tomaat
– gemalen zwarte peper
– geraspte Parmezaanse kaas
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 30 minuten
Kook de pasta al dente in flink gezouten water. Daarna giet je de pasta af in een vergiet. De pan gebruik je daarna weer voor het maken van de saus.
Terwijl de pasta kookt snijd je de ui grof en de knoflook in dunne plakjes. De wortel, courgette en tomaten snijd je in blokjes. Dit hoeft allemaal niet zo precies. De kruiden hak je grof.
Zet de pan weer op het vuur en schenk er een flinke scheut olijfolie in. Fruit hierin de ui en knoflook en voeg na een minuut de wortel toe. Bak dit een paar minuten op medium vuur. Daarna komen de blokjes courgette en tomaat erbij. Bak dit nog een paar minuten. Eventueel kun je op dit moment ook nog een eetlepel tomatenpuree meebakken. Schenk de passata of blikken tomaat erbij en roer alles goed door. Zet het vuur lager en laat 15 minuten pruttelen terwijl je geregeld roert. Schenk er halverwege ook nog een scheutje olijfolie bij terwijl je rustig roert. Op het laatst kunnen de kruiden erdoor. Proef en breng op smaakt met zout en peper. Schep dan de gekookte pasta erdoor en warm op. Serveer in de pan of in een schaal en strooi er rijkelijk Parmezaanse kaas over.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!