Gepaneerde schnitzel met ovengroenten

Na een weekendje Wenen en een trip naar Duitsland zal mijn idee over de perfecte gepaneerde schnitzel nooit meer hetzelfde zijn. De schnitzels die ik daar heb gegeten waren zo memorabel dat het vrijwel onmogelijk is om dat zelf te evenaren. Wat ik wel weet is dat ik nooit meer …

Na een weekendje Wenen en een trip naar Duitsland zal mijn idee over de perfecte gepaneerde schnitzel nooit meer hetzelfde zijn. De schnitzels die ik daar heb gegeten waren zo memorabel dat het vrijwel onmogelijk is om dat zelf te evenaren. Wat ik wel weet is dat ik nooit meer een gepaneerde schnitzel koop, maar deze gewoon zelf maak. Zo moeilijk is het namelijk niet, sterker nog…het is een fluitje van een cent. Vandaag daarom het recept hiervoor met geroosterde aardappel en wortel uit de oven. Heerlijk maaltje en zo gemaakt. In de tussentijd knutsel ik nog even door aan die perfecte ‘Wiener Schnitzel mit kartoffelsalat’. Wordt vervolgd.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 500gr vastkokende aardappelen
– 500gr (gekleurde) wortelen
– 1 teentje knoflook
– 4 takjes verse kruiden (tijm, rozemarijn of combinatie van beide)
– olijfolie
– zeezout
– 4 schnitzels (varken of kalf), kamertemperatuur
– 2el bloem
– peper
– 1 ei
– 1el melk
– 4el paneermeel of broodkruim
– boter

gepaneerde-schnitzel-met-ovengroenten-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 10 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappelen (of schil ze) en wortelen schoon onder de kraan. Snijd de aardappel in plakjes en halveer de wortel in de lengte. Leg alles in een bakblik en meng met een geplet teentje knoflook, takjes kruiden, flinke scheut olijfolie en snuf zout. Meng alles met je handen door elkaar en zet het blik voor 30-40 minuten in de oven. Totdat de groenten gaar zijn en net een bruin korstje krijgen.

Zet 3 diepe borden naast elkaar; meng bloem met peper en zout in eerste bord, klop ei los met melk in tweede bord en vul het derde bord met paneermeel of broodkruim. Haal de schnitzels eerst door de bloem, klop af en haal door het ei en daarna door het paneermeel of broodkruim.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag met een flinke klont boter. Leg de schnitzels erin als de boter is opgehouden met schuimen. Bak ze in ongeveer 3 minuten per kant gaar en goudbruin. Serveer met de ovengroenten.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer