Sinds een aantal maanden mag jongeheer Jessey op woensdag bepalen wat we eten. Er zijn wel een paar spelregels. Zo mag hij niet kiezen voor pizza, patat, pannenkoeken of poffertjes en hij moet steeds iets nieuws verzinnen. Natuurlijk help ik ‘m daarbij door bepaalde keuzes voor te schotelen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik iedere keer weer verbaasd ben over zijn ideeën en we eten er heerlijk van! Hij kiest minimaal 2 of 3 groentes en combineert deze vervolgens met vis, kip of vlees. Aan een volledig vegetarische keuze moet nog wat gesleuteld worden, dat komt wel.
Vorige week mocht hij weer iets verzinnen en toen was de Tex Mex keuken aan de beurt. Kinderen zijn namelijk dol op alles wat in een taco of tortilla zit en geef ze eens ongelijk. Samen maakte we deze zalige paprika enchiladas en dat werd een dikke hit aan tafel.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
-
- 300 gr kipfilet (of kippendijen)
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode en 1 gele (punt)paprika
- 1 pot geroosterde paprika (uitlekgewicht 350 gr)
- plantaardige olie
- 1 zakje Santa Maria Enchilada Seasoning Mix
- 400 gr passata (tomatensaus)
- 1 pakje Santa Maria Whole Wheat Tortilla’s Medium (8 tortilla’s in een verpakking)
- 100 gr wortel julienne
- 150 gr doperwten (diepvries)
- 100 gr geraspte oude kaas
- 50 gr geraspte cheddar kaas
- romaine sla
- ½ komkommer
- 125 gr crème fraiche
- 1 potje Santa Maria Chunky Salsa Mild
Let op: de Santa Maria Enchilada Seasoning Mix kan pittig zijn voor kleine kinderen. Gebruik bij twijfel de helft van het zakje.
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 25 minuten / Oventijd: 20 minuten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote ovenschaal klaar waar straks 8 enchiladas in passen.
2. Snijd de kip in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika’s in kleine blokjes.
3. Haal de geroosterde paprika uit de pot en maal die helemaal fijn tot een saus. Gebruik hiervoor de keukenmachine of een blender.
4. Zet een hapjespan op het vuur en bak de kip rondom bruin aan in 1 el olie. Voeg de ui, knoflook, paprika en inhoud van het zakje seasoning mix toe en roerbak 1 minuut mee. Schenk de paprikasaus en passata erbij en laat 2 minuten pruttelen. Zet daarna het vuur uit.
5. Schep met een lepel wat saus uit de pan en bestrijk hiermee de bodem van de ovenschaal. Leg een tortilla op een bord en schep hier wat van het kip-groentemengsel op samen met een handje wortel julienne, doperwten en geraspte kaas. Rol vervolgens op en leg, met de naad naar beneden, in de ovenschaal. Herhaal dit met de 7 andere tortilla’s. Schep de overgebleven saus over de enchiladas heen en bestrooi met de resterende oude kaas en de geraspte cheddar.
6. Zet de schaal in de oven en bak 20 minuten.
7. Serveer met een groene salade van romaine sla en komkommer, crème fraîche en het potje salsa.
Recept: Francesca & Jessey, Fotografie: Francesca