Of je nu gaat picknicken, een barbecue houdt of op de camping staat, deze pastasalade met spinazie komt in alle gevallen van pas! Het is namelijk heel eenvoudig om te maken, je hebt er niet veel voor nodig, je kunt het gemakkelijk vervoeren én bovenal smaakt het heerlijk.
Natuurlijk kun je de pastasalade ook gewoon aan de eettafel thuis eten, het is een prima doordeweekse makkelijke maaltijd. En als het weer een beetje meezit, smaakt het misschien wel nog lekkerder in de tuin!
Wat je nodig hebt als hoofdgerecht voor 4 personen
- 300 gr (mini) fussili
- olijfolie (extra vergine)
- 125 gr gerookte spekreepjes
- 50 gr pijnboompitten
- 100 gr babyspinazie
- 2 avocado’s, in blokjes
- 250 gr tomaatjes, gehalveerd
- 100 gr zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- 10 blaadjes basilicum, grofgehakt
- peper
- zout
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 20 minuten
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af met koud water en laat volledig afkoelen. Meng er eventueel tijdens het afkoelen een beetje olijfolie door om plakken te voorkomen.
-
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Blijf erbij want ze verbranden snel. Zodra ze lichtgekleurd zijn, haal je ze uit de pan en zet je het apart.
-
Bak in dezelfde koekenpan de spekreepjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier (wel met een bordje eronder).
-
Meng de pasta met de pijnboompitten, spekjes, spinazie, avocado, (zongedroogde) tomaat en basilicum.
-
Voeg olijfolie, peper en zout naar smaak toe.
Deze pastasalade vonden we een heerlijk onderdeel van onze picknick.
Recept & fotografie: Francesca