Ik had het recept van deze heerlijk verse tomatensaus al opgenomen in het recept van de melanzane parmigiano. Maar ik realiseerde me later dat deze saus best zijn eigen blogje mag hebben. Want het is zo klaar en zo veel lekkerder dan gefabriceerde saus. Zorg wel dat je goede tomaten in huis haalt, anders wordt het toch een beetje een teleurstelling. Geniet ervan 🙂
Wat je nodig hebt voor 2-3 personen:
500gr hele goede tomaten
2 teentjes knoflook
1 flinke bos basilicum
extra vergine olijfolie
olijfolie om in te bakken
zeezout
versgemalen zwarte peper
Wat je gaat doen:
Verwijder eerst de velletjes van de tomaten. Maak een kruisje onderin de tomaat, leg ze in een schaal en giet hier kokend heet water overheen. Laat even liggen totdat de velletjes los laten en haal dan de velletjes eraf. Snijd de tomaten vervolgens in grove blokjes en hak de knoflook fijn.Â
Neem een gewone (kook)pan en verwarm hier wat olijfolie in. Fruit de knoflook op zacht vuur in 5 minuten zacht. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en bak even mee. Voeg een flinke hand vol met gehakte basilicum toe en wat peper en zout. Laat dit zachtjes circa 10 minuten pruttelen.Â
Pureer de saus daarna helemaal fijn met een staafmixer en voeg een flinke scheut extra vergine olijfolie toe. Roer goed door en proef daarna. Indien nodig nog wat extra peper en zout toevoegen. Laat dit nog lekker een half uurtje doorpruttelen.
Deze saus is perfect te gebruiken voor pasta (super voor kids), als basis voor een pizza of voor een ovengerecht.Â