Vandaag heb ik heerlijke ontbijtinspiratie voor Pasen voor jullie met maar liefst 3 verschillende vrolijke pancakes voor het paasontbijt! Receptideeën die trouwens niet nieuw zijn, want als je Pinterest opent dan staat het er vol mee, maar ik vond het zo leuk om de pancakes met elkaar te combineren zodat iedereen binnen het gezin zijn eigen pancakes voor het paasontbijt heeft: vrolijke versierde haas pancakes, bloemetjes pancakes met vers fruit en een stapel pancakes met karamelsaus en bacon crumble. Voor ieder wat wils binnen het gezin!
Als dat geen vrolijk Pasen wordt, dan weet ik het niet meer. En je kunt gezellig met z’n allen de keuken induiken om de pancakes samen te maken. Geniet ervan.
De hoeveelheid van het beslag was precies genoeg voor:
-
- 1 haas (1 american pancake + 2 oren)
- 3 torentjes van 3 mini pancakes
- 6 pancakes (er staan er 5 op de foto, maar we moesten even voorproeven natuurlijk)
Nog een laatste tip voordat we gaan bakken: de bacon kun je uiteraard maken door spekjes of ontbijtspek uit te bakken in de pan. Maar je kunt het ook doen op de luie-mensen-manier met behulp van de magnetron, wat ook zorgt voor minder stank in je huis. Deze manier vind je hier uitgelegd.
Wat je nodig hebt voor de pancakes van het paasontbijt
-
- 250 gr bloem
- 4 tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 2 el suiker
- 400 ml karnemelk
- 1/2 tl vanille extract
- 2 eieren
- 1 overrijpe banaan, geprakt tot moes
- plantaardige olie of boter om in te bakken
- voor de garnering van de haas pancakes: aardbei, blauwe bessen, banaan en mini marshmallows
- voor de garnering van de bloemetjes pancakes: aardbei, appel, blauwe bessen en houten prikkertjes
- voor de garnering van de pancakes met karamel en bacon: flesje gekochte karamelsaus of gemaakt volgens dit recept en een paar plakjes uitgebakken ontbijtspek of 50 gr uitgebakken spekjes
- zet ook op tafel: stroop of ahornsiroop, poedersuiker, resterende fruit en karamelsaus
Wat je gaat doen
Bereiding: 30 – 45 minuten
1. Roer de bloem, bakpoeder, zout en suiker door elkaar in een kom. Klop daarna de karnemelk en het vanille extract erdoor. Als laatste klop je een voor een de eieren door het beslag.
2. Verdeel het beslag in tweeën en meng door één deel de overrijpe geprakte banaan. Laat 10 minuten staan.
3. Zet een (of twee, gaat een stuk sneller) koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en laat de pan goed heet worden. Zet daarna het vuur middelhoog en voeg een klein beetje vetstof toe.
4. Bak van het gewone beslag (zonder de banaan) 1 ronde pancake voor het gezicht van de haas en 2 kleine ovalen pancakes voor de oren van de haas. Van de rest van dit beslag bak je 3×3 kleine ronde pancakes waar je straks torentjes van gaat maken.
5. Van het beslag met de banaan bak je 6 ronde pancakes waar je straks een grote stapel van gaat maken.
6. Decoratie van de haas pancake: Leg de ronde pancake op een bord en leg de oren er aan de bovenkant tegenaan. Maak het gezicht (zie foto) met blauwe bessen, aardbeien, banaan en mini marshmallows.
7. Decoratie van de bloemetjes pancakes: Snijd bloemetjes uit de appel en (grote) aardbeien. Prik de stokjes eerst door het fruit (met een blauwe bes als hart) en daarna door een stapeltje van 3 mini pancakes.
8. Decoratie van de pancakes met karamel en bacon: Maak een stapel van de 6 pancakes op een bord. Schenk de karamelsaus erover en garneer royaal met de krokante bacon.
Tip: De karamelsaus kun je al een dag eerder maken en bewaren in de koelkast. Warm ‘m dan even kort op in de magnetron zodat deze weer goed schenkbaar is.
Geniet van het maken én eten van deze vrolijke pancakes voor het paasontbijt!
Bewaar deze recepten op Pinterest!
Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.
Recept: Francesca & Wendy, Fotografie: DeedyLicious