Wat doe je als je nog 2 biefstukjes in de koelkast hebt staan die echt op moeten? Dan maak je er een heerlijke salade van 🙂
Wat je nodig hebt voor 2 personen:
2 mooie biefstukjes
400gr verschillende paddenstoelen (kastanje champignons, oesterzwammen, shiitake)
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2el zonnebloemolie
2el Chinese sojasaus
1 zak jonge bladsla melange
2 roma tomaten
1el arachide olie
1tl sesamolie
zeezout
versgemalen zwarte peper
Wat je in ieder geval gaat doen:
Maak de paddenstoelen schoon met vochtig keukenpapier of een borsteltje. En snijd ze daarna in grove stukken. Hak het sjalotje en de knoflook fijn.
Neem een pan, verwarm hier wat olie in en bak de biefstukjes om en om mooi bruin en medium (circa 5 minuten). Haal de biefstukjes uit de pan, kruid ze met peper en zout en leg ze op een bord te rusten met wat aluminium folie erover.
Bak in dezelfde pan de knoflook en sjalotje zachtjes aan, voeg daarna de paddenstoelen toe en bak dit een paar minuutjes. Voeg aan het einde wat sojasaus toe en roer dit goed door. Draai het vuur uit en laat de paddenstoelen afkoelen.
Snijd de tomaten in kleine stukjes. Neem een grote schaal en voeg hier de bladsla melange en stukjes tomaat toe. Snijd de biefstukjes in dunne plakjes en voeg toe aan de salade. Voeg ook de gebakken paddenstoelen toe.
Maak een dressing van de arachide olie, sesamolie en wat zout en peper en meng dit door de salade. Eet smakelijk!
Wat je eventueel ook nog kunt doen:
– Rooster wat sesamzaadjes en voeg deze toe aan de salade.