Broccolisoep maak je heel makkelijk zelf door de hele broccoli te koken, met stronk dus. Zo gooi je ook nog eens niets weg. De smaak van broccoli combineert in deze soep heerlijk met de gerookte zalm en pijnboompitten. Je eet deze soep als lunch of lichte avondmaaltijd. Hij vult erg goed dus je hebt er verder niets bij nodig.
Wat je nodig hebt voor circa 1,2 liter soep
– 1 ui, gesnipperd
– 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
– olijfolie
– 1tl gemalen venkelzaad
– 500gr broccoli, grof gehakt (inclusief stronk)
– 1 liter kippenbouillon
– 1tl gedroogde dragon
– 30gr pijnboompitten
– peper
– zout
– 200gr zalmsnippers (van de visboer)
– belegen kaas, geraspt
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten / Wachttijd: 20 minuten
Verhit een grote soeppan en bak de ui en bleekselderij in 2 eetlepels olijfolie. Voeg na 2 minuten het venkelzaad toe en bak 1 minuut mee. Roer de broccoli erdoor en bak ook 1 minuut mee.
Schenk de kippenbouillon erbij en roer de dragon erdoor. Laat 20 minuten zacht pruttelen met de deksel half op de pan. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten in een kleine koekenpan zonder vet.
Als de broccoli gaar is, pureer je de soep helemaal fijn met een staafmixer. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep in kommetjes met zalmsnippers, geroosterde pijnboompitten en geraspte kaas.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!