Het is de perfecte soep voor hartje zomer, mits het weer natuurlijk wil meewerken, zit boordevol groenten en is in een handomdraai gemaakt. Ik heb het over gazpacho en niet zomaar een, want deze is met rode bieten.
Een bieten gazpacho is wat voller en aardser van smaak, zonder dat het frisse wat een gazpacho kenmerkt verdwijnt. Wij zijn fan!
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 200 gr venkel, grofgehakt
- ½ komkommer, grofgehakt
- 500 gr gekookte bieten (inclusief vocht uit de verpakking), grofgehakt
- 2 sjalot, grofgehakt
- 1 teentje knoflook, grofgehakt
- 1 tl gemalen venkelzaad
- 500 ml ijskoud water
- handje verse dille
- 2 el tomaten-basilicumazijn (of rode wijnazijn)
- zwarte peper
- zeezout
- garnering: blokjes komkommer, broccocress (of tuinkers) en takjes dille
serveer erbij: geroosterd brood met gezouten boter
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 15 minuten
-
Meng de venkel, komkommer, bieten (inclusief vocht), sjalot, knoflook, venkelzaad, 250 ml water, dille en azijn in de keukenmachine of blender en maal alles helemaal fijn. Voeg extra water toe als het nog te dik is, maar zorg ervoor dat de gazpacho niet te vloeibaar wordt. Breng op smaak met peper en zout.
-
Serveer de gazpacho in kommen en garneer met blokjes komkommer, broccocress, dille en druppeltjes olijfolie extra vergine.
-
Lekker met geroosterd brood met gezouten boter.
Kennen jullie de tomaten-basilicumazijn van foodelicious.nl al? Een perfecte azijn voor de zomer en deze bieten gazpacho.
Recept & fotografie: Francesca