[vc_row][vc_column][vc_column_text]In het weekend hebben we bij ons thuis altijd lekkere dingen. Dat zal in mijn geval waarschijnlijk niet als een verrassing klinken. Maar naast lekkere dingen in huis halen, vind ik het ook belangrijk dat ik de restjes boodschappen van de week ervoor niet vergeet. En daar kun je dus een heerlijk broodje avocado (of maak er eens quesadilla’s van) mee maken. Van weggooien word ik namelijk heel verdrietig dus ik probeer alles wat in huis is zoveel mogelijk op te maken.
Deze zaterdag lunch is volledig opgebouwd uit restjes en daarmee maakte ik dit broodje avocado met tomaat, citroen en munt. Ik keek wat er nog in huis was en daarmee ben ik aan de slag gegaan. De laatste paar sneetjes rustiek brood waren al een paar dagen oud. En oud brood vind ik niet lekker. Maar druppel er een beetje olijfolie over en grill ze even in de oven en het wordt weer heerlijk!
Wat je nodig hebt voor 2 volwassenen en 1 klein kindje:
4 grote sneeën rustiek brood (of zuurdesem of ander lekker brood)
olijfolie extra vergine
1 rijpe avocado
2 tomaten
zeezout
vers sap van een halve citroen
paar blaadjes verse munt
Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 200gr. Leg de sneeën brood in een bakblik en sprenkel er wat olijfolie over. Rooster het brood in de oven totdat het lichtbruin is.
Snijd de avocado en tomaat in plakjes en beleg hiermee het geroosterde brood. Sprenkel er een klein beetje citroensap over en strooi er wat zeezout over. Garneer je broodje avocado met wat fijngesneden blaadjes munt en serveer. Lekker met verse muntthee!
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]