Zoete bospeen en bittere spruitjes vind ik qua smaken goed bij elkaar passen. Vooral als je ze beide roostert. Ik maakt er een heerlijke salade van met geroosterde spruitjes, bospeen, gerookte kip en munt.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 1 bos bospeen
– 500gr spruitjes
– 2 teentjes knoflook
– 1 citroen
– 1el olijfolie
– snuf zout
– 1tl kurkuma
– snufje gemalen chilipeper
– 1 gerookte kipfilet
– 3 takjes verse munt
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de bospeen en snijd ze in grove stukken. Was de spruitjes en halveer ze. Doe de bospeen en spruitjes op een groot bakblik zodat alles op 1 laag ligt.
3. Pel de buitenste schillen van de knoflook en plet ze met een mes. Doe bij de bospeen en spruitjes en sprenkel er een flinke scheut olijfolie en het sap van een halve citroen over. Strooi een flinke snuf zout, de kurkuma en chilipeper (naar smaak, wees voorzichtig hiermee als er ook nog kinderen aan tafel zitten) over. Meng alles goed door elkaar met je handen.
4. Schuif het bakblik in de oven en rooster de groenten in 25 minuten net gaar. Schep halverwege om zodat de groenten aan alle kanten worden geroosterd.
5. In de tussentijd snijd je de kipfilet in dunne reepjes.
6. Schep de groenten op een grote schaal en garneer met de reepjes kip, blaadjes munt en een paar partjes citroen. Serveer direct, eventueel nog met wat gekookte couscous of bulgur erbij.
Tip: je houdt nog wat citroen en munt over. Doe deze in een kan met water om bij het gerecht te drinken. Een heerlijke combinatie.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.