Mijn dreumes is dol op de combinatie van bonen, gehakt en tomaat en daarom besloot ik er een soep van te maken. Ik kwam tot de ontdekking dat de basis van mijn chili con carne recept daar perfect voor is. Maar dan zonder chili voor hem uiteraard. En zo was deze kruidige tomatensoep met gehakt en kidneybonen geboren. Gelukkig maar, want deze soep was top! Zowel voor de dreumes als voor ons.
Wat je nodig hebt voor 1,5 liter soep
-
- 2 uien, in halve ringen of gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- bakolijfolie
- zeezout
- 400 gr gehakt (rund of half-om-half)
- 2 tl paprikapoeder (combinatie met gerookt paprikapoeder is ook lekker)
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
- 1 l heet water
- 400 gr kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 100 gr cherrytomaten, gehalveerd
- 100 gr babyspinazie
- zwarte peper
- optioneel: verse koriander
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 35 minuten
1. Verhit een braadpan op het vuur en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 el bakolie en een snuf zout.
2. Schep het gehakt erdoor en rul gaar.
3. Bak op het laatst paprikapoeder, komijn en tomatenpuree mee voor 1 minuut.
4. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en 1 liter water. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op laag vuur. Mag ook langer, dit komt ten goede aan de smaak. Schenk extra water erbij als je de soep vloeibaarder wilt hebben.
5. Roer 10 minuten voor tijd de kidneybonen erdoor en laat deze mee pruttelen.
6. 1 minuut voor het einde roer je de cherrytomaten en spinazie erdoor. Deze hoeven niet te garen, maar moeten alleen verwarmd worden.
7. Schep een deel eruit voor je baby, dreumes of peuter en breng de soep daarna verder op smaak met zwarte peper en zout.
8. Serveer de soep in kommen en garneer voor de liefhebbers met grofgehakte koriander.
Tip: Maal of snijd de ingrediënten van de soep fijn voor de allerkleinsten. Zeker in verband met de cherrytomaten, die moet je altijd klein snijden of hakken voor ze, omdat hun slokdarm daar nog te klein voor is en ze er anders in kunnen stikken.
Recept & fotografie: Francesca
Kijk hier voor een overzicht van al mijn maaltijdsoepen.