Met noedels kun je alle kanten op in de Aziatische keuken. Vandaag maakte ik er een heerlijke avondmaaltijd mee waar iedereen in het gezin van geniet, bij mij thuis deden ze dat in ieder geval wel. Van jong tot oud! Deze noedels met Bimi broccoli, peen en ketjapballetjes is ook nog eens zo gemaakt, wat wil een mens nog meer doordeweeks.
Lekker en makkelijk variëren met Bimi broccoli
De afgelopen maanden hebben jullie al diverse recepten voorbij zien komen met Bimi broccoli, wat een kruising is tussen kailan (Chinese koolsoort) en de ‘gewone’ broccoli. Het heeft een milde, lichtzoete smaak en is enorm veelzijdig in de keuken. Ideaal om lekker en makkelijk mee te variëren. Lees daarvoor ook eens dit vorige artikel waarin ik veel tips geef of bekijk het recept van mijn pizza met Bimi broccoli, courgette, ei en prosciutto, deze roergebakken bief met Bimi broccoli en noedels en natuurlijk de salade met grote garnalen en Bimi broccoli. Alle recepten zijn makkelijk om te maken en zitten boordevol groenten.
Ingrediënten
- 250 gr rundergehakt
- 3 el ketjap manis
- 2 el panko, Japans broodkruim, kan vervangen worden door paneermeel
- 3 teentjes knoflook, uitgeperst
- zwarte peper
- zout
- zonnebloemolie
- 200 gr Bimi® broccoli, te koop bij Jumbo, PLUS en Deen, klein plakje van onderkant gesneden
- 1 bospeen (zie notities), penen schoon geschrobd en in schuine stukken gesneden
- 2 cm gember, geraspt
- 1 el sesamolie + extra
- 1 el vissaus + extra
- 150 gr rijstnoedels
- 2 stengels lente-ui, in ringetjes gesneden
- 1 el geroosterd sesamzaad
Aan de slag!
- Meng rundergehakt, 2 eetlepels ketjap, panko, 1 teentje knoflook, snuf peper en zout in een kom met je handen. Draai er daarna kleine gehaktballetjes van.
- Verhit een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin in 2 eetlepels zonnebloemolie. Draai daarna het vuur lager en voeg een scheutje water en 1 eetlepel ketjap toe. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Bak de stukken peen 8 minuten met 2 teentjes knoflook, de gember en een snuf zout in een hapjespan. Voeg daarna de Bimi broccoli toe en bak nog 8 minuten. Blus af met 1 eetlepel sesamolie en 1 eetlepel vissaus.
- Bereid in de tussentijd de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, deze hebben maar een paar minuten nodig. Giet daarna af en spoel na met koud water. Schep de noedels door de groenten heen en meng goed. Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper, sesamolie en vissaus.
- Serveer de noedels samen met de ketjapballetjes en garneer met lente-ui en geroosterd sesamzaad.
Notities
- Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
- De bereiding duurt in totaal 30 minuten.
- Verspillingsvrij-tip: het loof van de peen kun je, na wassen, verwerken in een zelfgemaakte pesto of je roerbakt het mee met de groenten.
Geniet van deze heerlijke noedels met Bimi broccoli, peen en ketjapballetjes.
Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious