Food Video: The First Taste
Hoe reageren kinderen als ze voor het eerst een nieuwe smaak proeven? Bekijk deze geweldige video ‘The First Taste’ waarin de uitdrukkingen van kids in slow motion in beeld zijn gebracht. Echt geweldig om te zien!
Hoe reageren kinderen als ze voor het eerst een nieuwe smaak proeven? Bekijk deze geweldige video ‘The First Taste’ waarin de uitdrukkingen van kids in slow motion in beeld zijn gebracht. Echt geweldig om te zien!
Vis is een product wat je op de meest makkelijke manieren kunt bereiden. Even kort in de pan bakken, rauw kan natuurlijk ook, of in de oven gecombineerd met kruiden, specerijen, citrus en/of wijn. Wij eten vrij regelmatig thuis vis. Meestal in het weekend, omdat ik mijn vis graag bij
Kennen jullie de plantaardige producten van Provamel al? Bij ons thuis drinken we het graag! Vooral de amandelmelk is groot favoriet. Ik drink het ter vervanging van gewone melk, maak er smoothies mee of gebruik het om lekkere havermout ontbijtjes mee te maken. Provamel heeft een groot assortiment aan producten
Streekbox is trots op de lokale producten die zij iedere week bij liefhebbers aan huis leveren. Dat is niet voor niks, want de unieke en smaakvolle producten komen van lokale boeren en producenten uit de regio. Puur Hollands, ambachtelijk en met zorg geteeld en geproduceerd. Om het verhaal van Streekbox
Het is geen geheim dat ik fan ben van Restaurant Niven. Nadat ik er niet alleen gedineerd heb, maar ook een dag heb meegelopen in de keuken weet ik met wat voor passie er bij Niven wordt gekookt. Natuurlijk kun je genieten van een prachtig diner in hun restaurant in
Vanaf deze week is er een nieuwe rubriek op Francesca Kookt! en die heet DeedyLicious food. De persoon achter deze rubriek is Miss Deedy en zij stelt zich eerst even aan jullie voor. Al ruim 8 jaar ga ik als DJ door het leven onder de naam Miss Deedy. Muziek is
Op een dag als vandaag (1e Pinksterdag) doen wij vaak niet veel, maar eten we wel veel. Het kan ook heel goed zijn dat we nog even lekker van het weer genieten, om daarna weer snel te gaan eten. Tja, je kan maar een hobby hebben. Op zo’n fijne en
Gisteren gaf ik jullie het recept van mijn makkelijke tarte tatin. En vandaag het tarte tatin recept van Paul Bocuse. In de keuken van zijn restaurant in Collonges au Mont d’Or laat chef kok Christophe Muller zien hoe je een eenpersoons tarte tatin maakt. Na het zien van de video
In de meivakantie heb ik kinderkookworkshops gegeven op 5 BSO-vestigingen van De Drie Ballonnen in Zoetermeer. Een geweldig initiatief vanuit de BSO, want niet alleen krijgen de kinderen daardoor variatie in de activiteiten tijdens zo’n vakantie. Ze maken ook op een speelse manier kennis met koken en eten. Na 5
We zitten midden in het heerlijke aspergeseizoen. Hoe wordt dit witte goud geteeld en hoe werkt het in een kas? Dat zie je in deze reportage.
Indrukwekkende speech van Jamie Oliver tijdens TED Award over het effect van ongezonde voeding en hoe wij allemaal een rol hebben in hoe we onze kinderen in aanraking en groot brengen met voedsel. Duurt zeker 20 minuten, maar voor wie ‘m nog niet gezien heeft is deze video nog steeds
Wat eet het personeel van Noma als personeelsmaaltijd? Dat zie je in deze mooie korte documentaire.
Een leuk kijkje achter de schermen tijdens de ontwikkeling van het laatste kookboek Nigellissima van heldin Nigella.
Het is vandaag groot feest, want Francesca Kookt! bestaat 1 jaar! En speciaal voor jullie heb ik daarom vandaag een hele mooie winactie. Met grote dank aan El mundo del sur mag ik jullie een fantastisch culi pakket van By Pepa weggeven met daarin: Pepa y el Olivar: Een prachtige
Dadels vullen met een cream cheese mengsel is jullie vast niet vreemd. Ik had onlangs wat dadels over en ben toen aan het experimenteren geslagen met raw cacao. Deze gezonde cacaopoeder gebruik ik vaak voor milkshakes of in toetjes. Het is wat sterker dan regulier cacaopoeder, daarom belangrijk dat je
In de mooie verpakkingen rubriek staan deze week de olijfolie verpakkingen centraal. Olijfolie is een van de meest dankbare producten om prachtige packaging voor te ontwikkelen. Vaak authentiek of juist heel strak. En je ziet dat designers graag uitstapjes maken naar de alcohol- en parfumbranche. Zoals bijvoorbeeld Pepa. In eerste
Een paar van jullie gaan nu misschien denken dat ik gek ben geworden. Aardbeien met basilicum en balsamico? Ja jongens, dat is dus echt heel erg lekker Ik had van de week nog een paar takjes basilicum over en toen ben ik maar eens aan het experimenteren geslagen. Misschien nog
Naast koken werk ik in de reclame. Of eigenlijk werk ik in de reclame en daarvoor en erna kook ik. En soms ook tussendoor, want sinds ik eigenhandig een mobiele inductiekookplaat heb aangeschaft kan er nu ook tijdens de lunch goed gekookt worden. Door het reclamevak heb ik een grote
Ik ben gek op de diverse ‘fresh box’ concepten die er in ons land bestaan. Een doos die bij je thuis wordt afgeleverd en gevuld is met alleen maar lokale en verse producten. Waarbij je de Nederlandse boeren en producenten helpt, eerlijk eten eet en verrast wordt met producten die
Dit is nou echt zo’n recept wat bij mij ontstaat door het leegruimen van de koelkast. Alles moet op en dat werd in dit geval heel erg lekker 🙂 Wat je nodig hebt – 250gr roodschillige of nieuwe aardappelen – 2 teentjes knoflook – 1 takje rozemarijn – 2 kalfsworsten
Dit ontbijtje is pure verwennerij. Geniet ervan op Paasochtend terwijl je je lekker nestelt in de hoek van een bank met een dekentje over je heen. Heerlijk! Wat je nodig hebt voor 2 personen – 250gr rood fruit (diepvries of vers) – 1 takje rozemarijn – 3el vloeibare honing –
In de categorie ‘lekker gezond snoepen’ heb ik nu wel weer een heel fijn toetje voor jullie gevonden! Eigenlijk is het een soort dikke milkshake. Maar hoe minder kokosmelk hoe dikker het wordt en hoe meer het op een toetje gaat lijken. De dadel balletjes kun je makkelijk van te
Soms moet je het leven niet te moeilijk maken. Ook niet in de keuken. En als je dan de mazzel hebt dat je prachtige San Marzano tomaten (langwerpige Italiaanse vleestomaat vol smaak) hebt gevonden. En heerlijke geurende basilicum. Nou, dan ga je met die ingredienten een fantastisch puur soepje maken.