Deze pasta met gehakt, ui en tomaat is ultiem comfort food. Je draait het zo in elkaar en het hele gezin kan ervan smullen. Ik koos voor de pastasoort cappello, maar je kunt voor iedere korte pastasoort kiezen. Het is ideaal om van te voren al te maken en dan hoef je het alleen nog maar op te warmen. Serveer het met geraspte Parmezaanse kaas en een simpele salade met rucola, tomaat en olijfolie en het grote genieten kan beginnen!
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 500gr pasta
– 3 teentjes knoflook
– 4 kleine of 3 grote uien
– 500gr rundergehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– blaadjes van 4 takjes salie
– blaadjes van 4 takjes tijm
– 250gr cherry tomaten
– olijfolie om in te bakken
– zeezout
– gemalen zwarte peper
– geraspte Parmezaanse kaas
Wat je gaat doen
Kook de pasta al dente in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af in een vergiet. Schep de pasta terug in de pan en bewaar tot later. Hak de knoflook grof en snijd de uien in ringen.
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en uien totdat ze zacht en glazig zijn. Doe het rundergehakt erbij en breng dit op smaak met peper en zout. Rul het gehakt totdat het bruin en gaar is. Hak in de tussentijd de blaadjes salie fijn.
Doe het blik tomatenblokjes bij het gehakt samen met de tijm en salie. Roer goed door. Snijd de cherry tomaten doormidden en schep deze voorzichtig door de saus. Laat dit nog 2 minuten pruttelen en schep daarna alle saus door de pasta. Verwarm de pan totdat de pasta weer op temperatuur is.
Serveer de pasta in diepe borden met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas.