Vanavond was zo’n avond dat ik niet veel tijd had, maar ik had wel zin in een lekkere maaltijd. Het liefst met een stukje vlees. Van de boodschappen halen tot het bord serveren had ik 45 minuten de tijd, dat moet toch lukken, dacht ik. Dus tijd voor mijn ribeye met champignons en gemengde salade.
Wil je nog een bijgerecht bij deze ribeye met champignons? Kies dan voor gebakken aardappels of deze spaghetti aglio e olio.
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 8 takjes peterselie, alleen de blaadjes
- 75 gr jonge bladsla melange of gemengde ijsbergsla
- 1 el balsamico azijn
- 3 el olijfolie extra vergine
- zwarte peper
- zeezout
- koolzaadolie of zonnebloemolie
- 2 ribeye's, circa 100 gr per stuk, op kamertemperatuur
- klontje boter
- 250 gr (kastanje)champignons
Aan de slag!
- Hak de knoflook en peterselie samen helemaal fijn.
- Maak de sla aan met de balsamico azijn, olijfolie, peper en zout in een kom.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en schenk er een scheutje koolzaadolie in. Bak de ribeye's aan beide zijden mooi bruin aan, iedere zijde circa 2 - 3 minuten (afhankelijk van de dikte van de ribeye). Voeg op het laatst een klontje boter toe, zet het vuur wat lager en en bedruip de ribeye's met de gesmolten boter. Ik ga altijd voor medium rare, met een kerntemperatuur van 54 - 56 graden.
- Neem de ribeye's uit de pan, verpak ze in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
- Voeg de champignons toe aan het vet in de koekenpan en bak ze 2 minuten. Voeg daarna het knoflook/peterseliemengsel toe samen met een snuf zout en peper. Bak tot de champignons gaan slinken en net gaar zijn. Schep regelmatig om.
- Neem 2 borden en leg op ieder bord een ribeye die je bestrooit met zout en peper. Verdeel hier de gebakken champignons over en serveer met de gemengde salade.
Notities
- Dit recept is voor 2 personen als hoofdgerecht.
- Wil je zeker zijn van je zaak en een juiste garing bereiken? Gebruik dan een kerntemperatuurmeter.
- Wil je nog een bijgerecht? Kies dan voor gebakken aardappels of deze spaghetti aglio e olio.
- Bereiding: 20 minuten
Voor deze ribeye met champignons en gemengde salade ben je binnen 20 minuten klaar met koken, ideaal…en lekker 🙂
Recept: Francesca, Foto: Shutterstock