Een hele tijd terug maakte ik deze salade met wat ik toevallig in de koelkast had liggen, gewoon als lunch voor mij en mijn zus. Ik was toen ook nog niet zo lang begonnen bij Francesca dus ik oefende wat met foto’s maken.
Laatst doken de foto’s opeens weer op en bedachten we ons dat het eigenlijk hartstikke zonde zou zijn om deze salade met noten en frambozendressing niet met jullie te delen. De salade smaakte namelijk ontzettend lekker en was ook nog eens heel gemakkelijk om te maken. Je kunt deze salade eten als lunch, maar kan ook prima als maaltijdsalade. De ingrediënten maken deze maaltijd namelijk erg voedzaam.
Wat je nodig hebt voor 2 personen
Voor de salade– 75gr gemengde salade
– 50gr wortel (in julienne reepjes)
– 75gr schapenkaas (geitenkaas is ook een optie)
– handjevol gemengde noten
– handjevol cranberry’s
– 125gr frambozen
– 3 eetlepels olijfolie
– staafmixer
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 10 minuten
1. Maak de dressing door de frambozen samen met de olijfolie met een staafmixer te verpulveren
2. Meng in een kom de sla met de wortel, noten en de cranberries. Voeg de kaas er aan toe door deze te verkruimelen met je handen. Voeg hier de dressing nog aan toe en meng het geheel nogmaals.
3. Verdeel de salade over twee borden en aanvallen maar!
Recept & fotografie: Dominique