Vis casserole met kaas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ik heb een zwak voor kaasfondue, maar daar is het nog niet de tijd voor. En ik heb thuis iemand rondlopen die dat ook niet echt een gerecht vindt. Maar kaas is zo lekker dat ik er af en toe flink mee wil koken. En al surfend kwam ik online …

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ik heb een zwak voor kaasfondue, maar daar is het nog niet de tijd voor. En ik heb thuis iemand rondlopen die dat ook niet echt een gerecht vindt. Maar kaas is zo lekker dat ik er af en toe flink mee wil koken. En al surfend kwam ik online inspiratie tegen voor een vis casserole. Een casserole is een mooie Franse term voor braadpan. Die je zo in de oven kunt schuiven. Dus eigenlijk gewoon een ovengerecht waarvoor je prima een ovenschaal kunt gebruiken. Maar ach, casserole klinkt zo leuk dus ik hou deze benaming gewoon aan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1294360″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”recepten”][vc_column][vc_column_text]

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 200 ml slagroom
– 400 gr smeltkaas (kies bijvoorbeeld uit Gruyère, Emmenthaler of Fontina en combineer de soorten)
– 1 el worcestershiresaus
– flinke snuf nootmuskaat
– flinke snuf (gerookt) paprikapoeder
– 600 – 800gr gecombineerde verse vis in stukken (denk aan garnalen, kabeljauw, schelvis en zalm)
– 4 el geraspte Parmezaanse kaas
– 8 stengels bieslook
– peper en zout[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”gerelateerde-recepten”][vc_column][vc_column_text][gerelateerde_recepten][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”wtd”][vc_column][vc_column_text]

Wat je gaat doen

Bereiding: 15 minuten + Oven: 30 – 35 minuten

1. De oven verwarm je voor op 200 graden.

2. Verwarm de slagroom in een pannetje op laag vuur. Laat dit niet koken. Snijd in de tussentijd de kaas in blokjes en voeg dit toe aan de verwarmde room. Doe de worcestershire saus, nootmuskaat en paprikapoeder erbij en laat de kaas helemaal smelten. Roer af en toe door en blijf ervoor zorgen dat het niet gaat koken.

3. Neem een grote ovenschaal en leg hier alle vis in. Breng de vis op smaak met een klein beetje zout en peper. Schenk de gesmolten kaas erover. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en knip de bieslookstengels erover.

4. Zet de schaal 30 – 35 minuten in de oven totdat je een mooi bruin korstje hebt. Serveer de casserole direct met een salade erbij. De kaas is vrij machtig en dan wil je er een frisse tegenhanger bij. Zet ook wat brood op tafel, want stiekem is het natuurlijk toch een verkapte kaasfondue ;-)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”schoolbord”][vc_column][vc_column_text]

Recept & foto: Francesca

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer