Deze ontbijtjes uit de Airfryer zijn in een handomdraai gemaakt. Kies je voor het zoete havermouttaartje met een hart van pure chocolade of het eitaartje met gerookte zalm en bieslook?
Gang Ontbijt
Keuken Kerst
Trefwoord airfryer, ei, havermout
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Airfryer 10 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 2personen
Equipment
Voor het havermouttaartje: 2 ovenvaste glazen schaaltjes
Voor het eitaartje: 2 kleine tartelette vormpjes
Voor beide: Airfryer (bijvoorbeeld de nieuwe Airfryer van BK)
Ingrediënten
Voor het havermouttaartje:
100grhavermout
1rijpe banaan, geprakt
50mlplantaardige melk
15grahornsiroop (deze kun je er ook uitlaten)
1tlkaneel
1tlbakpoeder
2blokjespure chocolade
Serveer met vers rood fruit (frambozen, blauwe bessen of aardbeien) en optioneel wat Griekse yoghurt
Voor het eitaartje:
2plakjesdiepvries bladerdeeg (roomboter- of volkoren bladerdeeg)
2eieren
50mlroom
zout
zwarte peper
50grgeraspte belegen kaas
50grgerookte zalm
10sprietjesbieslook, fijngehakt
Instructies
Voor het havermouttaartje:
Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
Spatel de havermout, geprakte banaan, melk, ahornsiroop, kaneel en bakpoeder goed door elkaar in een ko.
Verdeel het mengsel over 2 kleine ovenschaaltjes.
Duw in het midden een blokje pure chocolade in het havermoutbeslag.
Zet de schaaltjes in de Airfryer en bak 10 minuten op 180 graden tot de bovenkant goudbruin en gaar is en de chocolade gesmolten.
Serveer de havermouttaartjes warm met vers fruit en optioneel wat Griekse yoghurt.
Voor het eitaartje:
Ontdooi de plakjes bladerdeeg op je aanrecht.
Verwarm de BK Airfryer voor op 180 graden.
Klop de eieren los met de room en een snuf zout en peper.
Bekleed de tartelette vormpjes met een plakje bladerdeeg, druk aan en zet de zijkanten iets omhoog.
Vul de bodem met geraspte kaas en schenk daarna het eimengsel erover tot de rand. Vouw de opstaande randjes van het bladerdeeg voorzichtig iets naar binnen.
Bak de eitaartjes circa 10 minuten op 180 graden tot de taartjes mooi goudbruin zijn.
Garneer ze met gerookte zalm en fijngehakte bieslook en serveer ze lauwwarm.
Notities
Havermouttaartje:
Met dit recept maak je een ontbijtje voor 2 personen.
Bereiding: 5 minuten + Airfryer: 10 minuten
Eitaartje:
Met dit recept maak je een ontbijtje voor 2 personen.