Deze bruschetta’s met tomaat, rode ui en basilicum hebben net iets extra’s. Want ik bak het ciabattabrood eerst af met een rijke tomatensaus en dat geeft een heerlijke smaak.
Gang Hapje
Keuken Mediterraans
Trefwoord basilicum, Brood, tomaat
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Oven 12 minutenminuten
Totale tijd 27 minutenminuten
Porties 16stuks
Equipment
oven met bakblik
bakpapier
Ingrediënten
1afbak ciabatta brood
1pakje (à 350 gr)Heinz Tomato Frito® Basil
250grcherrytomaten, van goede kwaliteit, in kwarten gesneden
1elrode ui, gesnipperd
2elverse basilicum blaadjes, fijngehakt
zeezout/fleur de sel
zwarte peper
olijfolie extra vergine
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Snijd het ciabattabrood in de lengte door en leg de twee helften met de snijkant naar boven op het bakpapier. Verdeel ongeveer de helft van de Heinz Tomato Frito® Basil gelijkmatig over het brood. Zet het bakblik voor 12 minuten in de oven.
Meng de kwarten cherrytomaat, gesnipperde rode ui en fijngehakte basilicum in een kom met zout en zwarte peper.
Haal de gebakken ciabatta uit de oven, laat afkoelen tot lauw en snijd daarna in repen. Garneer met het frisse cherrytomaten-mengsel. Drizzle vlak voor serveren nog wat druppeltjes olijfolie erover.
Notities
Met dit recept maak je 16 - 20 bruschetta’s (afhankelijk van hoe breed je de repen ciabatta snijdt na het bakken).