Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
cupcakes
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
Champagne cupcakes
Deze champagne cupcakes zijn een perfect traktatie voor Oudejaarsavond. Gemaakt met echte champagne waardoor ze extra luchtig worden.
Gang
Gebak
Keuken
Oud en Nieuw
Trefwoord
champagne, yoghurt
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
18
minuten
minuten
Totale tijd
48
minuten
minuten
Porties
12
cupcakes
Equipment
12 cupcakevormpjes
1 muffinbakblik
spuitzak met kartelvormig spuitmondje
sprinkles
Ingrediënten
Voor de cupcakes:
220
gr
bloem
½
tl
baking soda
½
tl
bakpoeder
¼
tl
zout
120
gr
yoghurt
120
ml
champagne
115
gr
roomboter,
op kamertemperatuur
200
gr
kristalsuiker
2
eieren,
op kamertemperatuur
1
tl
vanille extract
Voor de frosting:
250
ml
champagne + 1 el
225
gr
roomboter,
op kamertemperatuur
300
gr
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht) en zet de cupcake vormpjes klaar in een muffinbakblik.
Meng de bloem met de baking soda, bakpoeder en zout.
Roer de yoghurt met de champagne door elkaar.
Klop vervolgens de boter met de suiker romig en luchtig.
Voeg één voor één de eieren toe, gevolgd door het vanille extract.
Klop dan in 3 keer om en om het yoghurt champagne mengsel en het bloemmengsel door de boter. Dus een beetje bloem, een beetje yoghurt en dat 3 keer.
Stop met mixen zodra het één geheel is en verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak de champagne cupcakes in 18 - 22 minuten goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de frosting. Laat 250 ml champagne in een steelpan inkoken tot 2 eetlepels.
Klop de roomboter met de poedersuiker heel licht en luchtig. Het wordt bijna wit en dit duurt wel een minuut of 5 - 10.
Klop er tenslotte de ingekookte champagne en de extra eetlepel champagne door.
Doe de frosting in een spuitzak en spuit mooie toeven op de afgekoelde champagne cupcakes.
Versier ze desgewenst met mooie sprinkles. Hele fijne jaarwisseling!
Notities
Met dit recept maak je 12 cupcakes.
Bereiding: 30 minuten + Oven: 18 - 22 minuten.