Deze fajita's met portobello en pompoen zitten vol groenten, zijn heerlijk van smaak en binnen 30 minuten gemaakt. De zelfgemaakte kruidenolie maakt ze helemaal af. Ideaal recept voor doordeweeks!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord pompoen, portobello, tortilla
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400groranje pompoen, in blokjes (liefst geen flespompoen, dan wordt de puree waterig)
1zakjeSanta Maria Fajita Seasoning Mix (zie ook de notities)
1tlknoflookpuree
olijfolie
zout
zwarte peper
4portobello’s, in plakken
1flinke ui, in dunne halve ringen
1rode paprika, in reepjes
1groene paprika, in reepjes
1citroen
10grverse koriander, inclusief steeltjes (of kies voor platte peterselie)
1pakSanta Maria Tortilla’s Medium (zie ook de notities)
1potjeSanta Maria Chunky Wrap Salsa
Instructies
Meng de pompoen met 1 el fajita specerijen en 100 ml water in een pannetje. Laat 10 - 12 minuten pruttelen tot de pompoen zacht is. Maal daarna fijn met de knoflookpuree en wat druppeltjes olijfolie. Voeg optioneel nog wat zout toe als je de fajita specerijen zonder toevoegingen gebruikt.
Verhit een hapjespan, schenk hier een scheut olijfolie in en bak de portobello, ui en paprika voor 8 minuten op middelhoog vuur met de resterende fajita specerijen en 2 el water. Blus af met een een kneep citroensap.
Maak de korianderolie door de koriander fijn te malen met 40 ml olijfolie en een snuf zout. Gebruik hiervoor een staafmixer of keukenmachine.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet ze op tafel samen met een schaal met de gebakken groenten, de kruidenolie en het potje salsa.
Vul de tortilla’s naar wens met pompoenpuree, gebakken groenten, salsa en korianderolie. Vouw de tortilla aan de onderkant dicht (als een envelopje) zodat je de fajita makkelijker kunt eten.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Kies voor de Fajita Seasoning Mix met blauwe band op de verpakking als je geen toegevoegd zout en suiker wilt. Dit is de pure mix (zoals je ‘m zelf zou maken). Voeg dan naar smaak nog wel zelf wat zout toe.
Meer vezels? Kies dan voor de Santa Maria Whole Wheat & Wheat of Oat Tortilla’s als basis.
Kruidenolie over? Die kun je nog weken bewaren in de koelkast en is lekker door een soepje, over een broodje kaas, door een salade of je gebruikt ‘m voor je volgende Tex Mex gerecht.