Deze kaasdip met witte wijn is voor alle kaasfondue lovers! Want het is alsof je kaasfondue eet, maar dan als dip op een broodje. Een perfect hapje voor een feestelijke borrelplank.
Gang Hapje
Keuken Oud en Nieuw
Trefwoord brie, gruyere, witte wijn
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Totale tijd 10 minutenminuten
Porties 1bakje vol
Equipment
keukenmachine of blender
Ingrediënten
150grroombrie
50grGruyère, geraspt
1klein teentjeknoflook, uitgeperst
1el (15 ml)melk
50mldroge witte wijn (zie notities)
zwarte peper
honing
1takjeverse tijm
Instructies
Snijd de roombrie (met korst en al) in grove stukken en meng met de 50 gr geraspte Gruyère, het uitgeperste teentje knoflook, de 15 ml melk en 50 ml witte wijn in de keukenmachine. Laat deze een paar minuten draaien tot je een romige, bijna zalvige kaasdip hebt. Voeg eventueel nog wat extra melk toe als je ‘m nog iets te dik vindt.
Breng naar wens verder op smaak met een flinke snuf zwarte peper (ik vond zout verder niet nodig, maar die keuze laat ik verder aan jou) en schep over in een bakje. Garneer met een sliertje honing en wat blaadjes verse tijm.
Notities
Met dit recept maak je een flink bakje vol.
Ik gebruikte deze witte wijn ervoor die ik toevallig net had open gemaakt. Maar een Chardonnay met een lichte houtrijping past er perfect bij.
Als je geen alcohol wilt gebruiken zou je het kunnen proberen te maken met alleen melk. Misschien met een drupje witte wijnazijn erdoor voor wat balans in de smaak. Maar ik geef geen garanties of dat goed gaat, want ik heb het zelf nog niet zo gemaakt.