Wil jij graag rabarber zoeten zonder suiker? Dat kan! Ik heb twee verschillende recepten voor rabarbercompote zonder toegevoegde suiker waar geen korrel suiker in te vinden is.
Gang Bijgerecht
Keuken Gezond
Trefwoord aardbeien, appel, rabarber
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 1bakje
Ingrediënten
Versie 1:
250grrabarber, gebruik de meest rode stengels, in stukjes
1rijpe zoete peer, geschild en in stukjes
200grrijpe zoete aardbeien, gehalveerd
50mlwater
2tlvanille extract
1tlkaneel
Versie 2:
250grrabarber, gebruik de meest rode stengels, in stukjes
1zoete appel, bijvoorbeeld de Fuji of Gala, geschild en in stukjes
200grrijpe zoete aardbeien, gehalveerd
50mlpure, ongezoete appelsap
2tlvanille extract
1tlkaneel
1tlvijgen dadelazijn (deze), is sowieso een geweldige azijn om in huis te hebben, daar maak je veel salades en marinades bijzonder lekker mee
Instructies
Voor beide versies:
Doe alle ingrediënten in een steelpan en breng het aan de kook. Draai het vuur daarna lager en laat de rabarbercompote voor 30 minuten pruttelen terwijl je af en toe roert.
Schep daarna over in een bakje en laat afkoelen. Bewaar de rabarbercompote afgedekt in de koelkast.
Tip: Gekoeld smaakt de rabarbercompote minder zuur. Probeer het maar eens!
Notities
Met dit recept maak je een bakje vol.
Hoe meer rozerood je stengels rabarber zijn, hoe mooier van kleur je rabarbercompote uiteindelijk wordt. En deze stengels zijn zoeter dan de groene. Dus gebruik voor een natuurlijke zoete smaak altijd deze stengels.
Eenmaal gemaakt kun je de rabarbercompote zeker 5 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Je kunt de compote ook invriezen.