150 - 200grkippendijen, in reepjes (kipfilet kan ook)
plantaardige olie
1elsojasaus
1tlsesamolie
100grpaddenstoelen, grof gehakt
100mlkokosmelk
1elpindakaas
sap van ½ limoen
toppings: handje spinazie, 1 zachtgekookt ei, ringetjes lente-ui, sesamzaad en chili flakes
Instructies
Kook de noodles met de helft van de specerijen uit het zakje 4 minuten in kokend water, giet daarna af.
Bak ondertussen de kip in een scheutje olie met de sojasaus, sesamolie en resterende specerijen op hoog vuur gaar en krokant. Voeg de paddenstoelen toe en bak mee.
Voeg de gekookte noodles toe samen met de kokosmelk en pindakaas. Hussel goed door elkaar tot je een romige saus hebt. Voeg extra kokosmelk toe als je de saus nog meer creamy wilt. Breng goed op smaak met limoensap.
Schep over in een kom en garneer met een handje spinazie, een zachtgekookt ei, lente-ui, sesamzaadjes en optioneel extra chili.
Notities
Met dit recept maak je een lunch voor 2 personen of een hoofdgerecht voor 1 persoon.