Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
Salade met makreel, appel en radijs
Een verrukkelijke salade voor de lente of zomer: deze salade met makreel, appel, radijs en yoghurtdressing is ook nog zo gemaakt.
Gang
Salade
Keuken
Makkelijk
Trefwoord
appel, makreel, radijs, sla
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
15
minuten
minuten
Porties
4
personen
Ingrediënten
150
ml
Griekse yoghurt
2
el
citroensap
2
el
appel-ciderazijn
1
tl
suiker
zeezout
zwarte peper
150
gr
romaine sla,
losse blaadjes
1
komkommer,
in blokjes
1
groene appel,
in blokjes
16
radijsjes,
dunne plakjes
250 - 300
gr
gerookte/gestoomde makreel,
in stukjes
handje bieslook,
fijngehakt
serveer erbij: sneetjes geroosterd brood met boter
Instructies
Klop in een kommetje de yoghurt met citroensap, azijn, suiker en een snufje zout en peper tot een dressing.
Meng in een grote kom de sla met komkommer, appel, radijs, makreel en bieslook.
Schep op 4 borden, sprenkel dressing erover en serveer met geroosterd brood. Zet de overgebleven dressing op tafel in een bakje.
Notities
Met dit recept maak je salade voor 4 personen.
Bereiding: 15 minuten.