Snelle tandoori curry met kip, bloemkool en spinazie
Mijn snelle variatie op de originele kip tandoori voordoordeweeks. Een tandoori curry met kip, bloemkool, paprika en spinazie. Dieook makkelijk vegetarisch te maken is.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Curry
Trefwoord bloemkool, kip, spinazie
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2elvolle yoghurt+ extra
1elolijfolie
2eltandoori kruiden of 3 el pasta, zie notities voor tips
300grkipfilet, in blokjes
400grbloemkool, in roosjes
optioneel: zout
1grote ui, in dunne ringen
1elghee, maar in olijfolie met een klontje boter kan het ook
1rode paprika, in reepjes
100mlwater
zwarte peper
citroensap
100grspinazieblaadjes
serveer erbij: rijst en optioneel wat grof gehakte koriander
Instructies
Roer de yoghurt, olijfolie en 1 el tandoori kruiden of 2 el pasta (want die is minder heftig van smaak) door elkaar in een grote kom. Schep de kip en bloemkool erdoor en laat marineren in de koelkast tot je uien gebakken zijn.
Tip: Als er geen zout in je specerijen zit, voeg dan ook nog een snuf zout toe tijdens het marineren.
Verhit ondertussen een braadpan en smelt daarin de ghee. Fruit de uienringen voor minimaal 5 minuten, maar liever 10 minuten met nog een extra eetlepel tandoori kruiden of pasta. Wederom zout toevoegen als dit nog niet in de kruiden zit.
Roer daarna de kip en bloemkool erdoor en zet het vuur wat hoger, bak dit 5 minuten. Voeg de paprika toe en bak nog 2 minuten terwijl je regelmatig roert.
Schenk het water in de pan, roer door (schraap ook over de bodem) en leg de deksel op de pan. Laat zo 15 minuten pruttelen. Proef na 10 minuten en bepaal of het gerecht nog zwarte peper en/of zout nodig heeft.
Zet daarna het vuur lager en roer er nog een flinke scheut yoghurt door en een kneepje citroensap. Als laatste gaan de spinazieblaadjes erdoor, die hoeven alleen even te slinken.
Serveer met rijst en optioneel nog wat grof gehakte koriander.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
Als je zelf tandoori kruiden wilt maken, helpt dit artikel je verder.
Wil je de real deal qua spices, neem dan een kijkje bij Paulami die haar zelfgemaakte masala’s verkoopt.
Wil je snel aan de slag? Koop dan de tandoori specerijenpasta van Fairtrade Original in de supermarkt.