Deze steak taco's met cranberry salsa zijn perfect voor een feestelijk diner in de herfst of winter. Lekker icm geroosterde bimi of met een broccolisalade.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord cranberry, steak, tortilla
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
Voor de steak taco's met geroosterde bimi en rode koolsalade:
400grbimi
1rode ui, in dunne halve maantjes
1zakjeSanta Maria Taco Seasoning Mix
olijfolie
2limoenen
1tlknoflookpuree
2biefstukken (totaal circa 300 - 400 gram, afhankelijk van type eters)
300grrode kool, gesneden
10grverse koriander (of vervang door platte peterselie)
appelciderazijn
zout
zwarte peper
1potjeSanta Maria Garlic Salsa
1elcranberry saus (bijvoorbeeld van Ocean Spray)
1flesjeSanta Maria Hot Sauce
1verpakking (à 8 stuks)Santa Maria mini Tortilla's
Alternatief bijgerecht ipv de geroosterde bimi:
400grbroccoliin roosjes
1elSanta Maria Taco Seasoning Mix
olijfolie
vers citroensap
100grverse bladspinazie
appelciderazijn
zout
zwarte peper
50grwitte kaas of feta
2elgranaatappelpitjes
Instructies
Voor de steak taco's met geroosterde bimi en rode koolsalade:
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar. Halveer de bimi in de lengte en meng in het bakblik met de rode ui. Meng 1 el taco specerijen met 2 el olijfolie en het sap van ½ limoen. Meng door de groenten en zet het bakblik in de oven voor 20 minuten.
Meng de resterende taco specerijen met 2 el olijfolie, sap van ½ limoen en 1 tl knoflookpuree in een kom. Smeer hier het vlees mee in en laat minstens 15 minuten marineren.
Combineer de rode kool met 5 gr fijngehakte koriander, 2 el olijfolie, 1 el appelciderazijn, zout en peper in een kom. Laat even staan.
Schep de helft van de garlic salsa in een hoge maatbeker en voeg de cranberry saus, 1 el limoensap, 5 gr koriander en hot sauce toe naar smaak. Maal fijn met de staafmixer of in een keukenmachine.
Bak de biefstukken rosé in een koekenpan in een beetje olijfolie. Gebruik een kerntemperatuurmeter als je zekerheid wilt en ga dan voor 48 - 50 graden kern. Laat rusten voordat je ze in dunne plakken snijdt.
Verwarm de tortilla’s in de magnetron of koekenpan (worden ze wat krokanter).
Serveer alles op tafel, samen met partjes limoen. Vul de tortilla’s naar wens met bimi, rode kool, steak en salsa.
Alternatief bijgerecht (broccoli-spinaziesalade):
Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel hier de roosje broccoli over.
Klop een mengsel van de 1 el tacokruiden met 2 el olijfolie en 1 el citroensap. Verdeel dit over de broccoli en zet het bakblik 15 - 20 minuten in de oven tot de broccoli beetgaar is en langzaam bruine randjes krijgt.
Laat de broccoli daarna afkoelen tot lauw en meng met de spinazie in een schaal. Klop een dressing van 2 el olijfolie met 1 el appelciderazijn, zout en peper. Meng dit door de salade en garneer met de witte kaas en granaatappelpitjes.
Tip: Meer pit? Voeg dan nog wat dunne ringetjes lente-ui toe.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.