Speciaal voor Pasen maakte Debbie deze schattige en vrolijke paashaas schuimlollies. Ontzettend leuk om samen met de kids te maken!
Gang Gebak
Keuken Pasen
Trefwoord ei
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur30 minutenminuten
Porties 12stuks
Equipment
spuitzak met glad spuitmondje
lollystokjes, ongeveer 15 cm lang
stiften met eetbare decoratie
Ingrediënten
3eiwitten,eieren splitsen of gebruik een flesje Two Chicks uit de koeling
zout
175grfijne kristalsuiker
1/2tlvanille extract
1/4tl witte wijnazijn
diverse kleuren natuurlijke kleurstof (blauw, rood, geel)
gekleurd decoratiestrooisel
Instructies
Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf met de mixer. Let erop dat de kom goed vetvrij is!
Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe, dan het vanille extract en de azijn.
Je weet dat het eiwit goed is als het stijve pieken vormt en de suiker is opgenomen. Je kunt de kom dan ondersteboven houden en het eiwit blijft erin.
Verdeel het schuim, wanneer je meerdere kleuren wilt, over verschillende kommen en meng het met de gewenste hoeveelheid kleurstof. Doe er beetje bij beetje wat kleurstof bij, niet teveel in één keer. Wil je liever geen kleurstof gebruiken, houd de paashaasjes dan gewoon wit.
Schep het eiwit in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Spuit wat dotjes schuim in de hoeken van de bakplaat zodat je bakpapier niet verschuift , leg de lollystokjes erop en spuit er een paashaasje op. Vind je het lastig om dit uit de losse pols te doen, gebruik dan een paashaas outline die je uitknipt en als vorm gebruikt om daarbinnen het schuim op te spuiten. Hier vind je een hele collectie van leuke paashaasjes.
Bak de schuimpjes in 60 - 80 minuten in de oven tot ze makkelijk loslaten van het bakpapier.
Zet de oven uit en laat ze nog 20 minuten in de oven staan. Laat de paashaas schuimlolly's volledig afkoelen buiten de oven en teken er nog een snoetje op met een decoratiestift. Voor de ‘kleding’ van de paashaasjes en de eieren kun je het decoratiestrooisel gebruiken.
Notities
Met dit recept maak je ongeveer 12 paashaas schuimlolly's en nog een stuk of 10 eieren.
Bereiding: 30 minuten + Oven: 60 - 80 minuten.
Tips waar je verschillende benodigdheden vindt: diverse kleuren (natuurlijke) kleurstof (blauw, rood, geel), lollystokjes (ongeveer 15 cm lang), stiften met eetbare decoratie en gekleurd decoratiestrooisel.