Zalm uit de Airfryer met krokant korstje en pompoen hasselback
Deze zalm met een krokant dillekorstje maak je heel gemakkelijk in de Airfryer samen met wat krieltjes en wortel. Als je een dubbele Airfryer hebt, kun je tegelijkertijd ook pompoen hasselback maken. Geweldig feestelijk diner en zo gemaakt!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Kerst
Trefwoord airfryer, pompoen, zalm
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Airfryer 20 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
Dubbele BK Airfryer
Ingrediënten
½flespompoen
olijfolie
zout
peper
honing
1elpecannoten, fijngehakt
2takjestijm, blaadjes gerist
500grkrieltjes, geschild en voorgekookt (uit het koelschap)
250grwortel, geschild en in blokjes of schijfjes
2tlknoflookpuree
50grpanko
2elgehakte dille
1elgeraspte citroenschil
2elolijfolie
4zalmfilets (circa 150 gram per filet)
Instructies
Bereiding pompoen:
Verwarm het smalle deel van de BK Airfryer voor op 200 graden.
Snijd de pompoen in de lengte doormidden en maak inkepingen (zoals bij Hasselback aardappels).
Bekleed het mandje van het smalle deel met een stukje bakpapier en leg daar de halve flespompoen in. Besprenkel met olijfolie, zout en wat zwarte peper en bak 15 minuten op 200 graden.
Haal het mandje met pompoen uit de Airfryer, besprenkel met wat honing, de pecannoten en tijm bak nog 5 minuten op 180 graden.
Bereiding zalm:
Verwarm het grote deel van de BK Airfryer voor op 180 graden.
Meng de krieltjes en wortel in een kom met olijfolie, zout, peper en de knoflookpuree. Halveer grote krieltjes eerst, zodat ze sneller garen in de Airfryer.
Meng de panko met de dille, citroenschil, zout, peper en 2 el olijfolie.
Vet de zalmfilets licht in met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Leg de zalmfilets op een stuk bakpapier in het midden van het grote mandje en verdeel de krieltjes/wortelmix rondom. Verdeel het panko-mengsel over de zalm en druk iets aan.
Bak de zalm 15 minuten in de Airfryer op 180 graden.
Serveer de zalm op een grote plank met de bijgerechten en wat plakjes verse citroen. Garneer met verse kruiden die je nog in huis hebt. De dille voor over de zalm en nog wat verse tijm voor over de pompoen.
Notities
Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.