Zoutarme tortilla’s uit de pan met gehakt en guacamole
Deze makkelijke tortilla’s uit de pan maak je met gehakt, rode peper,paprika, mais en zoutarme kaas. Vlak voor het serveren garneer je ze met zelfgemaakte guacamole en zure room.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Tex Mex
Trefwoord gehakt, paprika, tortilla
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2rode uiengesnipperd
bakolijfolie
2rijpe avocado’s
1citroen
olijfolie extra vergine
1elfijngehakte koriander, vervang door peterselie als je niets hebt met koriander
zwarte peper
2teentjesknoflook, fijngehakt
1rode peper, met of zonder zaadlijst, de keuze is aan jou, fijngehakt
500grrundergehakt
1rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
1gele paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
1zakjeSanta Maria Taco specerijenmix zonder toegevoegd zout
200grmaiskorrels, uitgelekt
1pakje (8 stuks)Santa Maria Tortilla wraps medium
25grgeraspte Emmentaler kaas
25grgeraspte Cheddar kaas
1bakje (125 gr)zure room, losgeklopt
om te garneren: 2 stengels lente-ui, in dunne ringetjes en grof gehakte koriander of platte peterselie
optioneel: een lepeltje Santa Maria tacosaus, deze bevat 1,1 gram zout per 100 gram
Instructies
Verhit een hapjespan en fruit hierin de rode ui (houd 2 tl achter voor de guacamole) in 2 el bakolijfolie voor circa 10 minuten. Zet de temperatuur middellaag zodat de uien niet verkleuren en roer regelmatig. Door uien zo lang te bakken, geven ze veel meer smaak aan je gerecht. En dat is wat je wilt als je zoutarm kookt.
Maak ondertussen de guacamole door de avocado’s fijn te prakken met een vork. Meng met de 2 tl fijngehakte rode ui, een kneepje citroensap, scheutje olijfolie, de fijngehakte koriander en snufje zwarte peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
Voeg in de laatste 2 minuten de knoflook en rode peper toe aan de uien en bak mee.
Roer het gehakt en de blokjes paprika erdoor met de specerijenmix en bak circa 5 minuten op hoger vuur gaar. Voeg optioneel wat zout toe als je dit wilt (zie ook de notities).
Voeg de maiskorrels toe en bak nog even kort mee. Proef daarna en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper.
Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Leg er een tortilla wrap in en verdeel er wat van de vulling over vanuit de andere pan. Bestrooi gelijkmatig met een deel van de geraspte kazen en leg een deksel op de pan. Na circa 3 minuten is de kaas gesmolten en is de onderkant van de tortilla wrap lekker knapperig geworden. Houd de temperatuur in de gaten en zet deze lager als de wrap te snel bruin wordt.
Laat de tortilla vanuit de pan op een bord glijden en garneer deze met de zelfgemaakte guacamole, zure room en een partje citroen. Door wat citroensap erover te sprenkelen haal je de smaak ook meer naar boven als je zoutarm eet. Voor de liefhebbers kan er ook nog wat fijngehakte koriander over.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
Bepaal zelf of je nog wat zout wilt toevoegen. Zelf voeg ik nog circa 1 tl (totaal 3 gram) toe. Maar als je volledig zoutarm eet, laat je dit weg.
Eten er kleine kinderen mee? Laat dan de rode peper eruit.
Wil je nog meer pit? Voeg dan een extra rode peper toe of ga voor gedroogde chilipeper.
Extra groenten toevoegen? Denk dan aan courgette, pompoen of broccoli die je mee roerbakt.