Hoe fijn is het wel niet als de start van je dag rustig en fijn verloopt? Het liefst zonder te haasten (lukt bijna nooit met de kids, maar dat terzijde 😁) en met een lekker en voedzaam ontbijt met bijvoorbeeld belegde broodjes.
Meer ontbijtrecepten? Die vind je hier!
Boterham met avocado, serranoham en geroosterde pijnboompitten
Een van mijn favoriete producten voor belegde broodjes is avocado. Dit broodje maak je in een handomdraai.
Wat je nodig hebt voor 1 boterham:
– 1 snee (volkoren) brood
– klein handje pijnboompitten
– een halve avocado
– zout
– peper
– 2 plakjes serranoham
Wat je gaat doen:
Bereidingstijd: 5 min
-
- Rooster het sneetje brood in de grillpan of een broodrooster.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan even kort tot ze lichtbruin zijn.
- Prak de avocado grof met een vork. Breng op smaak met peper en zout.
- Besmeer het broodje met avocado. Verdeel de serrano ham en pijnboompitjes erover.
Boterham met ricotta, ananas en munt
Een verrassende combinatie waar je weleens verslaafd aan zou kunnen raken. De waaghalzen onder ons doen er nog wat zwarte peper over.
Wat je nodig hebt voor 1 boterham:
– 1 snee (volkoren) brood
– 1,5 el ricotta
– paar stukjes verse ananas
– 1 takje munt
– optioneel: zwarte peper
Wat je gaat doen:
Bereidingstijd: 5 min
-
- Rooster het sneetje brood in de grillpan of een broodrooster.
- Smeer de ricotta over het broodje. Verdeel de ananas erover.
- Snijd wat blaadjes munt kleiner en verdeel ook over het broodje.
- Voor een extra smaakbeleving strooi je er nog wat zwarte peper over. Het zal je verbazen hoe goed dat samengaat met de ananas!
Boterham met gesmolten kaas, geroosterde paprika’s en rucola
Een combinatie die het altijd goed doet is kaas en geroosterde paprika. Hier word je warm van!
Wat je nodig hebt voor 1 boterham:
– 1 snee (volkoren) brood
– paar plakjes (extra) belegen kaas
– snufje paprikapoeder
– halve geroosterde paprika (uit pot zijn deze erg lekker, zelf roosteren kan natuurlijk ook als je meer tijd hebt)
– paar blaadjes rucola
Wat je gaat doen:
Bereidingstijd: 10 min
-
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Laat de geroosterde paprika (indien je die uit de pot gebruikt) even goed uitlekken in een vergiet.
- Beleg de boterham met kaas en strooi er paprikapoeder over. Bak zo’n vijf minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
- Snijd de paprika in kleinere stukjes en dep even droog mocht deze toch nog erg vochtig zijn.
- Leg de paprika op de gesmolten kaas en maak de belegde broodjes af met wat rucola.
Recepten & fotografie: Francesca