Ik kan iedere week lasagne eten en zou het liefst overal laagjes van maken. Maar aangezien het dan zijn charme wel een beetje verliest, doe ik het maar niet te vaak. Omdat het deze week herfstvakantie is bij ons vond ik het een mooie gelegenheid om 5 van mijn favoriete lasagne recepten op een rijtje te zetten voor jullie.
-
Lasagne met andijvie en gehakt
Ik raakte geïnspireerd voor dit geweldige recept toen ik een bezoek bracht aan de delicatessenwinkel Peck in Milaan. De andijvie combineert fantastisch met het gehakt en de romige bechamelsaus.
-
De makkelijkste lasagne ooit
Heb je wat minder tijd, maak dan dit makkelijke lasagne recept waarin ik alle lasagne regels breek. Maar ach, dat mag ook weleens. Heb je toch wat meer tijd, grill dan eerst de groenten voordat je de laagjes maakt. Daar wordt de smaak nog intenser van.
-
Lasagne met pompoen en cavolo nero
Ga voor winters en vegetarisch met deze heerlijke lasagne met pompoen en cavolo nero, beter bekend als palmkool. Kun je nog geen cavolo nero vinden, vervang deze dan door boerenkool.
-
Lasagne met knolselderij
Nog een lasagne met een herfstig/winters tintje. Het hoofdingrediënt is namelijk knolselderij waarmee de laagjes worden gemaakt. De plakken knolselderij vervangen dus de pastavellen en dat is een heerlijke variatie.
-
Lasagne uit de Veneto, oftewel ‘Pasticcio’
Ik eindig mijn top 5 met een meest recente ontdekking. Dit recept voor pasticcio komt uit het kookboek ‘Mangiamo’ en is weergaloos lekker. Ik bleef ervan eten! Authentiek, zoals de lasagne in Italië wordt gemaakt. Daar heb je even de tijd voor nodig, maar dan heb je ook echt wat.
Nog meer lasagne recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina.