Heerlijk zo’n stamppotje in de herfst of winter. Zelfs in de lente word ik er nog blij van. Ben alleen niet zo van de standaard stamppot, ik moet er altijd nog iets extra’s mee doen. Daarom vandaag 5 favoriete stamppotten op een rij, die allemaal net even anders zijn.
“Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een stamppot van maken”
Dit is een uitspraak van Werner Drent, de stamppotkoning van Nederland. Zijn creativiteit met stamppotten is oneindig. Ben je nou een echte liefhebber, koop dan Het Grote Stamppot Boek. Een aanrader voor iedere stamper.
Als je aardappelen straks aan het koken zijn, kun je ook rustig dit artikel lezen wat ik vond op de site ‘Stuff Dutch People Like’ over onze stamppot traditie. Je kon mij wegvegen bij het lezen van deze alinea:
Dutch people have 3 very specific ways of preparing food/vegetables. Dutch people like to either:
a) mash the hell out of something,
b) boil the shit out of something, or
c) deep-fry the life out of something!
Lees de rest van het artikel hier! En dan nu door naar mijn favorieten, kunnen we weer lekker stampen.
1. Hete bliksem ovenschotel met gehakt
2. Kleine stamppotjes van zoete aardappel, gehakt en wortel
3. Oosterse sla stamppot met champignons
4. Kabeljauw met stamppot van andijvie en geroosterde tomaat
5. Wokhutspot met Oosterse gehaktballetjes
Wat zijn jullie favoriete stamppot combinaties? Ben benieuwd, laat het me weten via een reactie onderaan deze blog. Wie weet ga ik wel aan de slag met een van jullie recepten.
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.