Penne met gehakt, courgette en basilicum

Op de 4e dag van mijn 5-euro uitdaging eten we pasta. Die kan ook eigenlijk bijna niet ontbreken in het rijtje. Een simpel pastagerecht, maar wel vol smaak. We hebben heerlijk gegeten van deze penne met gehakt, courgette en basilicum. Deze maaltijd heb je in 30 minuten klaar en er …

Op de 4e dag van mijn 5-euro uitdaging eten we pasta. Die kan ook eigenlijk bijna niet ontbreken in het rijtje. Een simpel pastagerecht, maar wel vol smaak. We hebben heerlijk gegeten van deze penne met gehakt, courgette en basilicum.

Deze maaltijd heb je in 30 minuten klaar en er kunnen makkelijk 4 mensen van eten. Ik zat net iets onder mijn budget, want het totaalbedrag was 4,93 euro.Ik heb nog wat restjes opgemaakt van de afgelopen dagen. Zo waren er nog een paar champignons over van andere gerechten, heb ik het zakje geraspte belegen kaas opgemaakt en ik had nog een klein beetje sla over. Die hebben we erbij gegeten.

Wat je nodig hebt voor 3-4 personen
– 1 zak penne
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 250gr rundergehakt
– 1 courgette
– 5 champignons (deze had ik over, maar je kunt er natuurlijk altijd meer in doen)
– 70gr tomatenpuree
– 1tl gedroogde oregano
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 takjes verse basilicum (of meer naar smaak)
– 2el geraspte belegen kaas (of Parmezaanse kaas, maar dat is duurder)
– olijfolie om in te bakken
– zout
– peper

Wat je gaat doen
Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook hierin de penne (kijk op de verpakking voor tijdsaanduiding) al dente en giet af. Doe de penne terug in de pan waar je ze in gekookt hebt.

Hak de ui en knoflook helemaal fijn. Snijd de champignons in plakjes en de courgette in kwart plakjes.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe, rul dit en bak een minuut of 4. Voeg dan de courgette toe en bak dit een minuut mee. Als laatste komen de champignons erbij en de tomatenpuree. Weer een minuut meebakken. De groenten moeten net als de pasta al dente worden, dus beetgaar. Breng dit op smaak met oregano, peper en zout.

Schep het gehaktmengsel bij de pasta. Doe de tomatenblokjes erbij en meng alles goed door elkaar. Zet het vuur laag aan en warm het door. De blaadjes basilicum kun je met je handen scheuren en erbij doen. Weer even doorroeren. Proef de pasta en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Serveer de pasta met wat geraspte kaas en een simpele salade.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer