Dulce de leche cheesecake

Ik maak regelmatig dulce de leche. Noem het een kleine verslaving en een fijne verwennerij. Want dulce is fantastisch! Onlangs was ik op zoek naar een nieuwe manier waarop ik dulce kon verwerken in een gerecht. En toen dacht ik opeens aan cheesecake…een van mijn andere verslavingen. En hoe geweldig …

Ik maak regelmatig dulce de leche. Noem het een kleine verslaving en een fijne verwennerij. Want dulce is fantastisch!

Onlangs was ik op zoek naar een nieuwe manier waarop ik dulce kon verwerken in een gerecht. En toen dacht ik opeens aan cheesecake…een van mijn andere verslavingen. En hoe geweldig deze twee samen zouden kunnen zijn. En dan duik ik natuurlijk gelijk de keuken in.

Nou jongens, deze dulce de leche cheesecake is geweldig gelukt! Zacht, romig, met een licht krokante bodem, subtiele karamelsmaak en met een frisse bite door de granaatappel.

Wat je nodig hebt

150gr roomboter
1 rol digestive koekjes
50gr fijne suiker
400gr verse roomkaas
dulce de leche van 1 potje gecondenseerde melk (kijk hier voor het recept)
poeder van echte cacao
granaatappel pitjes

Dulce de leche cheesecake1

Wat je gaat doen

Smelt de boter zachtjes in een steelpannetje. Maal de koekjes helemaal fijn in de keukenmachine en schep daarna over in een schaal. Doe de gesmolten boter en suiker bij de fijngemalen koekjes en kneed door elkaar totdat je een goed vermengd, iets plakkerig mengsel hebt. Dit wordt de bodem.

Vet een springvorm in en bekleed de bodem met het koekjesdeeg. Maak aan de zijkanten ook een opstaand randje, ongeveer 3cm hoog. Druk de bodem en de zijkanten goed aan. Zet de springvorm in de koelkast en laat tenminste een half uur koelen.

Schep de roomkaas in een mengkom en klop dit 2 minuten los met een handmixer totdat je een romig mengsel krijgt. Doe de dulce de leche erbij en klop nog een minuut of 2 los.

Als de bodem uit de koelkast komt, schep je het roomkaas/dulce mengsel erin. Strijk aan de bovenkant glad met een rubberen spatel.

Zet de springvorm weer terug in de koelkast en laat minstens 4 uur stijven (ik laat ‘m meestal een hele nacht staan).

Voordat je gaat serveren strooi je er wat cacaopoeder over. Als je dit met een klein zeefje doet wordt het mooi gelijkmatig verdeeld. Als laatste gaan de granaatappel pitjes erover (niet te gierig daarmee zijn).
Geniet van deze overheerlijke cheesecake!

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer