Dit recept is ontstaan tijdens onze wekelijks terugkerende ‘restjesdag’. Zoals jullie inmiddels wel weten hou ik niet van weggooien en door het invoeren van zo’n dag dwing ik mezelf om echt alleen maar te koken met wat ik nog in huis heb. Deze keer heb ik wel gesmokkeld, want ik heb er nog een stukje kalkoenfilet bij gehaald. Want daar had ik zo’n in 🙂
Deze soja noedels zijn heel makkelijk te bereiden en het resultaat is erg fijn. Een heerlijk snelle doordeweekse maaltijd voor het hele gezin!
Wat je nodig hebt voor 2-3 personen:
150gr Chinese (udon) noedels
1 ui
2 teentjes knoflook
1cm verse gember
1 rode paprika
1 groene paprika
1 bos paksoi
1 Chinese kool
1el sesamolie
4-6 el sojasaus (naar smaak meer of minder doen)
1-2el zoete ketjap (naar smaak meer of minder doen)
handvol ongezouten cashewnoten
1 kalkoenfilet
peper
zout
zonnebloemolie
eventueel: 2 takjes koriander om te garneren
Wat je gaat doen:
Kook de noedels volgens de aanwijzing van de verpakking. Giet ze af en spoel ze daarna goed af onder koud stromend water. Zet apart tot later gebruik.
Hak de ui, knoflook en verse gember samen helemaal fijn. Bijvoorbeeld in een hakmolentje. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd ze daarna in kleine stukjes. Hak de paksoi en kool ook in stukjes en spoel het even goed af in een vergiet en laat uitlekken.
Verwarm 2el zonnebloemolie in een wok. Fruit hierin het ui/knoflook/gember mengsel en voeg daarna de paprika toe en bak dit een minuutje mee totdat het iets zacht wordt. Voeg daarna de paksoi en kool toe en roerbak dit alles voor een minuut of 2.
Breng het groentenmengsel op smaak met de sesamolie, sojasaus en zoete ketjap, voeg daarna de noedels erbij en meng goed door. Laat nog een minuutje of 2 zachtjes doorpruttelen met de deksel op de pan zodat de smaken goed vermengen. Roer als laatste de cashewnoten erdoor.
Terwijl je met de groenten bezig bent, kun je tegelijkertijd de kalkoen grillen. Snijd de filet in de lengte door met een scherp mes zodat je 2 dunne filets krijgt. Sprenkel hier wat sojasaus over en smeer ze daarmee in. Verhit de grillpan met een heel klein scheutje olie. Grill de kalkoen om en om gaar (ongeveer 4 min per zijde). Bestrooi ze als laatste met een beetje peper en (weinig) zout. Snijd de kalkoenfilet daarna in schuine, dunne plakjes.
Serveer de noedels met daarop de stukjes kalkoen en eventueel nog bestrooid met wat gescheurde blaadjes koriander.