Met deze pastasaus heb ik altijd succes. Bij volwassenen, maar vooral ook bij kids. Het gaat erin als “koekieeeeeeeeee”, zoals mijn kleine jongen nu al het eten noemt wat hij wil eten 🙂
Wat je nodig hebt voor een grote pan vol (zeker 6 personen):
1 ui
3 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
1 winterwortel
500gr rundergehakt
1 klein blikje tomatenpuree
2 blikken gepelde tomaten (in stukjes)
1 pakje passata di pomodoro (naturel of met basilicum)
2 handen vol verse basilicum
oregano
versgemalen zwarte peper
zeezout
olijfolie om in te bakken
Wat je gaat doen:
Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de bleekselderij en winterwortel in stukjes en hak de verse basilicum fijn.
Verwarm wat olijfolie in een grote braadpan en fruit hier de ui en knoflook in. Doe hier het gehakt bij, strooi er wat peper en zout over, wat je vervolgens gaat rullen totdat het vrijwel gaar is. Voeg de bleekselderij en winterwortel toe en bak dit een minuutje of 5 mee. Als laatste gaat het blikje tomatenpuree erbij wat je nog een minuutje mee bakt.
Giet de gepelde tomaten en de passata bij het mengsel en roer dit goed door. Doe hier wat oregano bij en laat daarna een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en roer de verse basilicum erdoor.
Een lekkere pasta hierbij is penne, vergeet niet om wat Parmezaanse kaas erover te strooien.