Supersimpel en hemelse smaak. Meer valt er niet over deze spaghetti met tomaat en mozzarella te zeggen 🙂
Wat je nodig hebt voor 2 personen:
1/2 pak spaghetti
200gr goede kwaliteit kleine roma tomaatjes
flinke handvol basilicum blaadjes
flinke handvol platte peterselie blaadjes
2 sjalotjes
1 bol buffel mozzarella
olijfolie om te bakken
versgemalen zwarte peper
zeezout
Wat je gaat doen:
Kook de spaghetti al dente in ruim kokend water met zout.
Snijd de tomaatjes in tweeën. Hak de sjalotjes met de basilicum en peterselie fijn in een hakmolentje. Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan en voeg hier dit mengsel aan toe. Bak dit op zacht vuur een paar minuutjes en voeg daarna de tomaatjes toe. Blijf dit heel zachtjes bakken totdat de tomaatjes een beetje zacht worden. Dit kan zeker wel een minuut of 10 duren, af en toe even roeren tussendoor.
Als de tomaatjes zacht zijn voeg je de spaghetti toe en meng je de saus goed door. Even goed proeven en naar smaak peper en zout toevoegen.
Snijd de mozzarella bol in stukken en meng deze in de pan door de spaghetti zodat de mozzarella iets zacht wordt.
Schep de pasta op een bord, strooi hier nog wat gescheurde basilicum over en daarna direct serveren.