Ik ben nog een leek op het gebied van de Marokkaanse keuken en dit recept is een van mijn eerste verkenningen. Ik was erg benieuwd naar de combinatie van de typische Marokkaanse kruiden zoals bijvoorbeeld koriander, kurkuma, anijs- en venkelzaad. Na wat uitprobeersels heb ik een stoofschotel gemaakt van kip met abrikozen. Een prima recept om al de avond van te voren op te zetten, de volgende dag alleen nog opwarmen en klaar :). Ik sta open voor alle tips en adviezen, dus als er kenners zijn die me nog wat willen bijbrengen. Kom maar op!
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
1kg kip drumsticks (scharrel)
2 uien
1 grote of 2 kleine aubergines
2 kaneelstokjes
12 abrikozen zonder pit
1tl korianderzaad
1tl kurkuma
1tl venkelzaad
3el vloeibare (bloemen)honing
olijfolie om te bakken
peper (vierseizoenen)
zout
Wat je gaat doen:
Smeer de kip drumsticks in met peper en zout. Snijd de uien en aubergines in grove stukken. Plet het korianderzaad met de bolle kant van een lepel.
Verhit wat olie in een braadpan en fruit hierin de stukken ui. Voeg de kaneelstokjes, het korianderzaad, de kurkuma en het venkelzaad toe en bak nog even in. Bak in dit mengsel de kip drumsticks rondom mooi bruin. Voeg daarna de stukken aubergine toe en bak nog 1 minuutje mee.
Giet 250ml water in de pan samen met de honing en voeg de abrikozen toe. Roer voorzichtig door en breng nog wat op smaak met peper en zout. Leg een deksel op de pan en laat het gerecht circa 40 minuten stoven op laag vuur.
Voordat je gaat eten haal je de drumsticks uit de pan en laat je de saus nog circa 5 minuten inkoken tot een saus. Serveer de Marokkaanse kip eventueel met couscous of met een tomatensalade als je de koolhydraten wilt vermijden.