Ik ben dol op rode biet, vooral als het geroosterd is. De smaak wordt daardoor nog intenser. Geïnspireerd op een recept uit De Krat maakte ik deze salade met geroosterde biet en rucola.
Wist je trouwens dat rode biet heel gezond voor je is? Het bevat onder andere veel antioxidanten mangaan. Dit laatste is een mineraal dat zorgt voor een betere verwerking van vitamine C en B1 tijdens de spijsvertering.
Nou, dat gezegd hebbende…let’s eat!
Wat je nodig hebt voor 2 personen
1 grote of 2 kleine rode bieten
olijfolie extra vergine
zwarte peper
zeezout
50gr walnoten (ongezouten)
1el grove mosterd
1 citroen
100gr rucola
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 35 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schrob de rode biet schoon onder stromend water en snijd daarna in grove stukken. Hussel ze in een kom om met olijfolie, peper en zout. Leg op een bakblik met bakpapier en rooster 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Rooster de walnoten in de tussentijd in een pannetje zonder vet totdat ze beginnen te geuren. Maak een dressing van de mosterd, 2 tot 3 eetlepels olijfolie, scheut vers citroensap en wat peper en zout.
Als de rode biet klaar is, laat je deze eerst afkoelen tot lauw. Meng in een saladeschaal de rucola, rode biet, walnoten en dressing en schep goed door elkaar.
Eventueel kun je ook nog wat oude kaas, blokjes geitenkaas of feta toevoegen.
Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!