In mijn zoektocht naar verantwoorde toetjes voor doordeweeks maakte ik een keer dit zalige toetsoepje van aardbei en mango voor mijn mannen. Het werd een blijvertje en kwam daardoor ook als recept in mijn boek Mag ik nog een hapje. Je maakt ‘m heel makkelijk met vers, zoet fruit, yoghurt en een drupje balsamicoazijn voor de smaak.
Ingrediënten
- 2 rijpe en zoete mango’s, in stukken
- 1 bak rijpe aardbeien, zonder kroontjes
- 1 tl balsamicoazijn
- 4 el (plantaardige) yoghurt
- 8 blaadjes verse munt
Aan de slag!
15 minuten
- Houd 4Â aardbeien en 4Â stukken mango apart. Pureer de rest van de mango en aardbeien samen tot een mooi glad mengsel. Voeg de theelepel balsamicoazijn toe.
- Giet het toetsoepje in 4Â diepe borden of kommen. Giet in het midden van de soep een eetlepel yoghurt en leg daarop de stukjes aardbei en mango die je achtergehouden hebt. Snijd de munt in dunne reepjes en strooi die naar smaak over het soepje.
Notities
- Met dit recept maak je een nagerecht voor 4 personen.
- Hou je wat over? Dit kun je afgedekt zeker 2 dagen bewaren in de koelkast. Smaakt 's ochtends ook heerlijk als smoothie.
- Seizoenstip: Kies ook eens voor ander zacht fruit buiten het aardbeienseizoen.
- Bereidingstijd: 15 minuten
Recept: Francesca, Foto: DeedyLicious