Zoete rode paprikasoep met kruidenolie

Onlangs was ik op bezoek bij de Oosterse Markt in Beverwijk. Mijn eerste kennismaking met deze geweldige foodmarkt. Tijdens dit bezoek was ook de boekpresentatie van het kookboek ‘Koken van de Bazaar’ van Sabina Posthumus. Het boek is een portret van de voor haar leukste markt van Nederland. Zij is …

Onlangs was ik op bezoek bij de Oosterse Markt in Beverwijk. Mijn eerste kennismaking met deze geweldige foodmarkt. Tijdens dit bezoek was ook de boekpresentatie van het kookboek ‘Koken van de Bazaar’ van Sabina Posthumus. Het boek is een portret van de voor haar leukste markt van Nederland. Zij is groot fan van de bazaar en houdt van de sfeer en de mensen en natuurlijk van al die verse producten zoals kruiden, fruit, groenten en specerijen. Allemaal smaken, geuren en kleuren die zij graag haar eigen keuken in meeneemt. En dat zij daar fantastische gerechten mee maakt wordt wel duidelijk als je haar kookboek doorbladert. Niet alleen de kleuren, maar zelfs de geuren spatten bijna van de bladzijdes af. Daar krijg ik trek van! Ik vind het boek een enorme aanrader. Niet alleen door de recepten, maar ook door de compactheid, mooie fotografie en de leuke schrijfstijl.

Een recept uit ‘Koken van de Bazaar’

Om jullie een beetje kennis te laten maken met het boek heb ik een van de gerechten gemaakt. Een soep van zoete rode puntpaprika met een verrassende kruidenolie. Zoals altijd heb ik het een beetje getweakt, maar dat zal Sabina vast niet erg vinden.

Zoete rode paprika soep met kruidenolie_2

Wat je nodig hebt voor een 1/2 liter soep

– 4 rode puntpaprika’s
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1el honing
– 1 handvol rucola
– 1 handvol basilicum blaadjes
– 100ml olijfolie extra vergine
– gemalen zwarte peper
– zeezout

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de puntpaprika’s door midden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op hun snijvlak in een ovenschaal en besprenkel de paprika’s met een beetje olijfolie en smeer dit uit met een kwastje. Zet de ovenschaal circa 30 minuten in de oven totdat de paprika’s een bruin schilletje beginnen te krijgen. Haal ze daarna eruit en laat iets afkoelen. Je kunt daarna heel makkelijk het velletje eraf trekken.

Snijd de ui, knoflook en paprika grof. Neem een kleine soeppan en verhit hier een eetlepel olijfolie in. Fruit de ui en knoflook zachtjes en als deze glazig worden voeg je de paprika toe. Bak dit nog 2 minuten mee totdat het lekker gaat geuren. Je kunt er in deze fase eventueel nog wat chilipeper aan toevoegen als je een meer spicy soep wilt.

Schenk er vervolgens een halve liter water bij, breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten pruttelen.

In de tussentijd maak je de kruidenolie. Doe de rucola, basilicum en 100ml olijfolie in een hoge beker en pureer dit helemaal fijn met een staafmixer. Als de olie nog te dik is daarna, dan voeg je nog wat extra olijfolie toe.

Basilicum rucola olie

Als de soep gereed is, pureer je deze helemaal fijn met een staafmixer. Breng daarna op smaak met peper, zout en honing.

Serveer de rode paprikasoep in kommen en druppel er wat kruidenolie over. Lekker met grof brood erbij.

Waar koop je het ‘Koken van de Bazaar’ boek?

Sabina geeft het boek in eigen beheer uit. Als je graag een exemplaar wilt bestellen dan kan dit op haar blog Sabina Kookt.

Koken van de Bazaar

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer