Ontbijten met pannenkoeken op zondagochtend. Daar houden wij van thuis! Dit recept voor pancakes van havermout en karnemelk is een twist op het echte American pancake recept en ontzettend lekker. Je moet er wel een uurtje eerder voor opstaan op de havermout te laten weken in de karnemelk. Of je doet het de avond van te voren zodat het ‘s ochtends klaar staat als je wakker wordt.
Wat je nodig hebt voor circa 12-14 pancakes:
– 200gr havermout
– 600ml karnemelk
– 100gr aardbeien
– 30ml ahornsiroop
– 3 eieren
– 120gr tarwebloem
– 1tl baking powder
– snuf zout
– olijfolie
– roomboter om in te bakken
Wat je gaat doen:
1 uur of de avond van te voren:
Meng de havermout met de karnemelk in een hoge beker en laat dit minstens een uur weken zodat de havermout zacht wordt. Maak de aardbeien schoon en prak ze een klein beetje. Meng dit met de ahornsiroop en zet dit in de koelkast tot gebruik.
Voordat je gaat bakken:
Doe de geweekte havermout in een grote kom en meng dit met de eieren, bloem, baking powder, zout en een scheutje olijfolie. Roer dit goed door elkaar tot een dik beslag.
Neem een grote koekenpan en verwarm hier een klontje boter in. Schep met een kleine soeplepel wat beslag in de pan totdat je een kleine pancake van ongeveer 10cm doorsnede hebt. Als je een grote koekenpan hebt, kun je er 3 tegelijk bakken. Als de onderzijde bruin is, draai je ze om en bakt ook de andere kant.
Houdt de gebakken pancakes warm totdat je ze allemaal hebt gebakken.
Serveer de pancakes met de gemarineerde aardbeien en zet ook het flesje ahornsiroop op tafel.