Het werd weer eens tijd voor een recept van Donna Hay. Ik hou van haar manier van koken; simpel, snel en met veel smaak. Deze keer werd het een dessert, chocolade custard potjes uit de oven uit het Simple Dinners kookboek. Donna combineerde de potjes met frambozen, ik koos voor bramen omdat deze nog verkrijgbaar waren. De combinatie van chocola met fruit uit de oven is heerlijk. Kies voor het seizoensfruit wat op dat moment beschikbaar is.
Tip voor de kerst: maak deze chocolade custard potjes met cranberries. Je kunt het al helemaal van te voren klaarmaken en op het laatste moment in de oven schuiven. Ideaal voor een kerstdiner.
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 250ml melk
– 250ml slagroom
– 125gr pure chocolade
– 2 scharreleieren
– 2 scharrel eidooiers
– 90gr bruine basterdsuiker
– 100gr bramen (of ander seizoensfruit)
– cacao om te bestuiven
Wat je gaat doen
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Doe de melk en slagroom in een pannetje. Hak de chocolade in stukjes en doe dit ook in het pannetje. Verwarm het geheel op matig vuur onder af en toe roeren totdat de chocolade volledig gesmolten is. Zet daarna het vuur uit.
Klop de eieren, eidooiers en basterdsuiker schuimig. Giet daarna langzaam de gesmolten chocolade erbij terwijl je rustig blijft kloppen.
Neem 4 kleine ovenvaste schaaltjes en verdeel hier de bramen over. Schenk daarna het chocolademengsel erover en verdeel dit over de 4 schaaltjes. Zet de schaaltjes in de oven voor 30-35 minuten.
Bestuif de schaaltjes met wat cacao en serveer direct. Ook lekker met een bolletje ijs erbij.