Ik maakte deze chocolade banaan pannenkoeken vorig weekend voor mijn peuter. Nou, ik geloof dat zijn gezicht wel boekdelen spreekt. Hij heeft de rest van de dag nog om pannenkoeken gevraagd en de volgende ochtend ook 😉
Dit recept is super makkelijk, vooral niet gezond en erg lekker. Gewoon doen op zondagochtend en heerlijk van genieten!
Wat je nodig hebt voor circa 10 pannenkoeken
– 200gr bloem
– 300ml chocolademelk
– 1 scharrelei
– 1 rijpe banaan
– boter
Wat je gaat doen
In plaats van echte chocolade gebruiken we voor dit recept chocolademelk. Dat is de ‘easy part’ van dit gerecht. Probeer wel chocolademelk van goede kwaliteit hiervoor te gebruiken, want dat heeft weer invloed op de smaak. Zo gebruikte ik de chocolademelk van de Chocolate Company. Houdt wel rekening ermee dat iedere chocolademelk een andere dikte heeft dus het is een beetje spelen met de hoeveelheid.
Doe de bloem in een kom en klop hier eerst 200ml chocolademelk doorheen. Klop ook het ei erdoor. Je moet een iets dikkig en klontloos beslag overhouden. Vind je het nog te dik? Dan klop je er nog een beetje chocolademelk door. Prak als laatste de banaan en roer deze goed door het beslag.
Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en bak hier kleine pannenkoeken in. Ze hebben circa 2 minuten per kant nodig.
Serveer de pannenkoeken met plakjes banaan en maple syrup. Enjoy!