Het is alweer te lang geleden dat ik jullie een kijkje in mijn leven heb gegeven! Alhoewel, als je me volgt op Instagram dan zie je al een hoop 🙂 November was een hele drukke maand voor me en met een hoop veranderingen. Want sinds afgelopen week werk ik volledig zelfstandig. Ik ben nu professioneel foodblogger en ontwikkel kinderkookactiviteiten via Francesca Kookt! en daarnaast geef ik bedrijven communicatieadvies via Francesca maakt Reclame. En het voelt zo heerlijk!
En nog fijner is om te merken dat al mijn inspanningen nu ook vruchten gaan afwerpen. Want in november had ik maar liefst 30.000 unieke bezoekers! Een half jaar geleden waren dat er nog 17.500, dus het gaat echt goed. Ik vind het geweldig om te zien dat iedereen zo geïnspireerd raakt door mijn blog. En dat gaat in 2014 alleen nog maar meer uitgebreid worden. Daarover later meer…maar nu eerst dat beloofde kijkje in mijn leven! Wat maakte ik allemaal mee in november:
De maand begon heel goed met mijn eerste bezoek ever aan de winkel van Fooddelicious. En nu ben ik verkocht, want wat een geweldige winkel is dat. Voor de beste collectie food delicatessen, olijfolies en azijnsoorten ga je voortaan naar Rotterdam! Of je bestelt lekker makkelijk online.
Zo schattig als ze samen rustig Planes kijken.
Wat zou een leven zonder cannoli’s zijn! Jammer genoeg kun je ze niet vaak (lekker) vinden in Nederland. Maar gelukkig was het me deze keer weer gelukt.
Ik ben echt de pannenkoeken koningin thuis. Ik kan overal pannenkoeken van maken. Deze ochtend waren het spelt pannenkoeken met granola en kaki fruit. Yum!
Wat zijn verse groenten toch fantastisch!
Een echte leftover lunch: stukje granaatappel kip, wat rucola, rode paprika, walnoten, olijfolie en peper en zout.
Dit jaar heb ik geëxperimenteerd met kruidnoten. Dit waren de vegan kruidnoten. Kijk in mijn blog voor 3 recepten.
De highlight van november! Rene Redzepi was in het land voor de lancering van zijn nieuwe boek. Naast wildplukken in het Vondelpark was er ook nog tijd voor het signeren van zijn boek en een foto met Francesca.
De lancering van het boek van Redzepi vond plaats bij Ron Blaauw. We genoten daar van een lunch geïnspireerd op het boek. Hier zie je het dessert, een sorbet van zoete mais met hibiscus en popcorn. Amazing.
Thuis heb ik een proefplankje. Met alle producten die ik nog wil uitproberen. Soms wordt het plankje ook iets te vol. Zoals hier.
Dit bordje ziet er best mooi uit hè! Nou, het was niet te eten kan ik je verklappen. Soms ben ik iets te enthousiast met uitproberen en dat kan ook goed fout gaan. Deze speltpasta met aubergine, vijgen en tomaat was het niet en wordt het ook nooit meer.
Zet een stapel met chocolade banaan pannenkoeken voor een peuter en dit is het effect. Het recept vind je op mijn blog.
Tijden de Sinterklaas voorbereidingen maakte ik deze speculaas tiramisu. Volledig kidsproof, want zonder koffie en alcohol. En erg lekker! Het recept staat op mijn blog.
Ik krijg vaak producten toegestuurd om uit te proberen. Maar zelf op zoek gaan naar bijzondere producten is nog veel leuker. Zo vond ik deze bijzonder lekkere en gezonde chocolade in Portugal.
Meesterlijke lunch met gebakken knoflookgarnalen, rucola, taugé, rode puntpaprika en Thaise basilicumolie.
Het beste adres in Den Haag voor echt Chinees eten: Kee Lun Palace.
Avondje ouderwets gourmetten, ik heb ervan genoten!
Ik maak graag mijn eigen kruidenolies. Deze variant was met peterselie, knoflook en geweldige Italiaanse olijfolie extra vergine. Een fantastische olie voor door een soepje.
In november reviewde ik samen met Miss Deedy de Pizzarette. Wat een geweldig apparaat is dat! Lees er meer over in de review van Miss Deedy op de blog.
Een redelijk typerende whatsapp conversatie tussen mij en The Mr.
Heerlijke zondagochtend! De Delicious en een spelt pannenkoek met zelfgemaakte fruitroom. Dat recept zal ik zeker nog eens voor jullie posten.
Deze maand ronde ik een heel groot project af. De wereldwijde finale van de Heineken Global Bartender Finals 2013: de zoektocht naar de beste bartender ter wereld. Tijdens de finale was er een internationaal buffet met geweldige gerechten.
Zo leuk! Deze maand staat er ook een recept van mijn moeder op de blog: Oma’s borstplaat recept.
Ik ben een enorme fan van de Food We Love box en deze maand zaten er ingredienten in om kardemom kwark met saffraan en mango te maken. Het recept heb ik iets getweakt en gelijk gemaakt en deze wordt in december nog op de blog geplaatst.
Vanaf november heeft Francesca Kookt! nieuwe co-bloggers. Allemaal vrienden van Francesca die houden van good food. Gezamenlijk gaan we jullie nog meer inspiratie bieden. Zoals bijvoorbeeld co-blogster Diantha: hier zie je haar recept voor homemade guacamole.
De maand november werd net zo fijn afgesloten als dat ie begon. Deze keer met een boerenontbijt bij Niven, inclusief zwarte pieten en kruidnoten. Dus peuter ging gezellig mee! Dat gaan we vaker doen.
Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een
bericht via het contactformulier of neem contact op via
Facebook of
Instagram .