Gestoofd konijn met cranberries

Voor het 3-gangen ‘makkelijk & indrukwekkend’ kerstmenu verscheen gisteren al het voorgerecht op de blog. Een aardappel-preisoep met coquilles. Vandaag is het hoofdgerecht aan de beurt en daarvoor heb ik gekozen voor gestoofd konijn met cranberries. Geïnspireerd door een recept uit de Allerhande en daarna nog wat getweakt waardoor het …

Voor het 3-gangen ‘makkelijk & indrukwekkend’ kerstmenu verscheen gisteren al het voorgerecht op de blog. Een aardappel-preisoep met coquilles. Vandaag is het hoofdgerecht aan de beurt en daarvoor heb ik gekozen voor gestoofd konijn met cranberries. Geïnspireerd door een recept uit de Allerhande en daarna nog wat getweakt waardoor het een echt ‘Francesca’-recept is geworden. Gemakkelijk te maken en rijk van smaak. Ook dit recept zal je geen keuken kopzorgen opleveren tijdens Kerstmis. En ik weet zeker dat je je gasten heel blij maakt ermee. Tijdens het proefkoken hier thuis zag ik in ieder geval hele blije gezichten 🙂

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 200gr gedroogde cranberries
– 500ml volle rode wijn
– 1 ui
– 2 stengels bleekselderij
– 2 wortels
– 2el bloem
– 4 konijnenbouten (op kamertemperatuur)
– 35gr tomatenpuree
– 250ml rundvleesbouillon
– 3 laurierblaadjes
– 2el gehakte platte peterselie
– olijfolie om in te bakken
– zeezout
– gemalen zwarte peper

Wat je gaat doen

Week de cranberries een half uur in de rode wijn. Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de ui, bleekselderij en wortel grof.

Meng de bloem met zout en peper en roer dit goed door. Smeer hier de konijnenbouten helemaal mee in. Verwarm wat olijfolie in een braadpan en bak de konijnenbouten rondom aan totdat ze een bruin laagje hebben. Schep de konijnenbouten uit de pan.

Voeg weer een eetlepel olie toe aan de pan en bak de ui, bleekselderij en wortel 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee. Schenk de bouillon en wijn (met de cranberries) in de pan en de blaadjes laurier mogen er nu ook bij. Laat dit nog een minuutje sudderen. Als je braadpan geschikt is voor de oven dan kun je de konijnenbouten weer terug in de pan doen en deze zo in de oven schuiven. Zo niet, dan gebruik je een braadslede waar je alles in verplaatst.

Stoof de konijn 1 uur in de oven. De konijnenbout smaakt heerlijk met zelfgemaakte aardperenpuree en geblancheerde boontjes (nog lekker knapperig!).

Alle kerstinspiratie op een rijtje? Klik dan hier!

Gestoofd konijn met cranberries_2

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer