Flammkuchen en bubbels in de Euromast

Er zijn van die dagen dan doe je weer eens iets bijzonders. Zoals een flammkuchen en bubbels proeverij in de Euromast. Ik bedoel, dat doe je niet wekelijks…maandelijks…jaarlijks…ok, nog nooit gedaan dus. Maar voor alles moet een eerste keer zijn en vandaar mijn volmondige ja toen Twittervriend Kim mij hiervoor …

Er zijn van die dagen dan doe je weer eens iets bijzonders. Zoals een flammkuchen en bubbels proeverij in de Euromast. Ik bedoel, dat doe je niet wekelijks…maandelijks…jaarlijks…ok, nog nooit gedaan dus. Maar voor alles moet een eerste keer zijn en vandaar mijn volmondige ja toen Twittervriend Kim mij hiervoor uitnodigde.

Flammwatte?

Voor de flammkuchen-maagden onder jullie: dit is een dunne deegbodem besmeerd met crème fraîche. Deze beleg je vervolgens met alles wat maar lekker is en goed met elkaar combineert. Vervolgens heel kort bakken op hoge temperatuur, et voilà je kunt genieten van een overheerlijke flammkuchen. Nou was dit al een tijdje in opkomst onder de restaurateurs en foodies, maar nu begint dit bijzonder smakelijke hapje het hart van een groter publiek te veroveren. Je kunt er eindeloos mee varieren en het is geschikt voor ieder moment van de dag. Lunch, tussendoortje, hapje, diner en dessert. En geloof me, ik zou hier ook een bijzonder prettig ontbijt van kunnen maken. ‘Less is more’ is een wijze tip voordat je aan de flammkuchen gaat. Dus niet volstorten alsof het een pizza is en zorg er altijd voor dat je ingredienten droog zijn. Zo houd je de knapperige bodem en geniet je optimaal van de smaak.

Flammkuchen & Bubbels_euromast_compilatie_2

En hoe zit dat dan met die bubbels

Op donderdag 6 februari werd door Kim en Nina de eerste Flammkuchen en Bubbels tweetup georganiseerd in Deli, onderaan de Euromast. Een ongedwongen offline event om online mensen bij elkaar te brengen voor een flammkuchen proeverij met bijbehorende bubbels. En dat waren niet de minste bubbels, per flammkuchen werden 2 verschillende geschonken zodat je daarmee voor jezelf de beste wijn-spijscombinatie kon bepalen. Natuurlijk heb ik voor jullie het hele menu onthouden (lees: uitdraaitje in mijn tas gestopt) en dat tref je onderaan deze blog aan. Laat je inspireren door de heerlijke combinaties voor de flammkuchen, want het is namelijk reuze makkelijk om ze zelf thuis ook te maken. Scroll vooral even naar beneden voor het recept.

De keuze voor Deli als locatie was bijzonder goed gevonden. Al was het alleen maar omdat Deli al jaren tarte flambées (ander woord voor) op de kaart heeft staan. Sterker nog, Deli was een van de eerste flammkuchen cafés in Nederland. Fijne ambiance, mooi ingericht en goede bediening. Ik was er enthousiast over. En dan die locatie, want je bent maar 1 lift verwijderd van de top van de Euromast. En natuurlijk zijn we daar ook geweest. Al was het in mijn geval niet langer dan het duurde om deze foto te maken, want het was ietwat winderig. Ik heb inmiddels wel het goede voornemen om in 2014 boven in de brasserie te eten, want het uitzicht is adembenemend.

Flammkuchen & Bubbels_euromast_uitzicht

Wat mij betreft mag de flammkuchen in 2014 heel Nederland veroveren en ik hoop dat menig restaurant een eigen creatieve versie op de kaart zet. En nog specifieker: laat ze er ook een kindergerecht van maken, want het lijkt voor die kleintjes verdomd veel op een pizza. Maar het is veel lichter en ook een stuk gezonder.

Ik zeg, laat de volgende tweetup maar snel weer komen! Wie wil er nog meer bij zijn de volgende keer?

Flammkuchen en Bubbels menu

Classic met spek, ui, munster en kummel
Bubbel 1: Villa Jolanda Cristhal Spumante Extra Dry – Methode Charmat Piemonte
Bubbel 2: Cremant d’Alsace Brut – Domaine Paul Spannagel – Katzenthal – Elzas

Flammkuchen & Bubbels_euromast_classic met spek

Gerookte zalm, wasabimayonaise en lente ui
Bubbel 1: Agusti Torello Mata Brut Gran Reserva 2009 – Sant Sadurni d’Anoia – Penedès
Bubbel 2: Cava Gran Reserva Brut – Mas Macia – Ondena – Penedès

Flammkuchen & Bubbels_euromast_gerooktezalm
Crème met limoenrasp, coquille st. jacques en saffraancrème
Bubbel 1: Domaine Emile Boeckel Chardonnay Extra Brut 2009 – Cremant d’Alsace – Mittelbergheim – Elzas
Bubbel 2: Champagne Grand Cru Brut Prestige – Jean Vesselle – Bouzy – Champagne

Flammkuchen & Bubbels_euromast_coquille2

Paddenstoelen, sjalot, dragon, gerookte ganzenlever en truffel
Bubbel 1: Champagne Vilmart & Cie Grand Cellier d’Or Premier Cru Brut 2005 – Rilly-la-Montagne – Champagne
Bubbel 2: Champagne Grand Cru Brut Rose Oeil de Perdrix – Jean Vesselle – Bouzy – Champagne

Flammkuchen & Bubbels_euromast_paddenstoelen_ganzelever_truffel2

Mosterdcrème, kalfspastrami, corbori tomaat en gedroogde algen
Bubbel 1: Weingut Carl Ehrhard Spattburgunder Sekt Brut Berg Roseneck 2006 – Rudesheimer – Rheingau
Bubbel 2: Weisser Burgunder Sekt Trocken 2011 – Weingut Wilhelmshof – Siebeldingen – Pfalz

Flammkuchen & Bubbels_euromast_kalfspastrami2

Gedroogde ananas, kokosrasp en pure chocolade
Bubbel 1: Tosso Spumante Brachetto d’aqui – Piemonte
Bubbel 2: Moscato d’Asti Valamasca 2009 – Vinchio-Vaglio Serra – Vinchio – Piemonte

Flammkuchen & Bubbels_euromast_ananaschocolade2

Met dank aan Zegro Rotterdam en Eurowines voor de fantastische bubbels!

En wil je ook thuis aan de flammkuchen? Gebruik dan dit recept van Miss Fromage eens.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer